Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PROTEST DIASPORA. MARTOR LA FAȚA LOCULUI

PROTEST DIASPORA. Aseară au avut loc ciocniri violente între manifestanții pașnici care, ce-i drept și democratic, își cereau drepturi legitime, și jandarmii care „se apărau” și ei, la fel de …legitim, de oameni nevinovați, copii, bătrâni, tineri, femei, bărbați de toate vârstele și categoriile sociale.

Spun ce am văzut, nu vreau să interpreteze cineva, că manipulez, cine a fost acolo poate să confirme.
Jandarmii, echipați de parcă pentru confruntări armate, cred că mai degrabă spre a intimida, au răspândit pe tot timpul protestului gaze lacrimogene, au îndârjit manifestanții care, vehement, strigau:

„Nu plecăm! NU plecăm! NU PLECĂM!!”
„Jandarmeria Apără Hoția.”
„Demisia!” etc.

Desigur, ca singură armă de apărare, după fiecare petardă lacrimogenă, manifestanții fluierau, huiduiau, pentru că în continuare atitudinea lor a fost nu doar de sfidare, dar de atac direct. Oamenii nu s-au dat bătuți, chiar dacă alergau îngroziți de teama de a nu fi lezați fizic; cât despre gât și ochi, după lacrimogene ai stare de vomă și usturime, nici nu vezi pe unde calci, dar fugi. Poate fi mai rău.

Când de pildă ne-a pulverizat gaze lacrimogene, nu filmai, fugeai, deasemenea și când aruncau după tine cu bombe și petarde. NU!, nu erau toate astea doar ca să sperie, ci să atace, să rănească, să facă măcel.

După ora 23.00 au văzut că într -adevăr nu plecăm și au alergat după noi pe cele mai lăturalnice străzi până ne-au risipit. Eu eram departe, am înțeles ca nu se joacă, misiunea lor e să apere cu orice preț guvernul de asalturile protestatarilor îndreptățiți, dar erau foarte mulți manifestanți care sfidau ținuta lor periculoasă (ca și atitudinea) și continuau vehement:

„M..E PSD !!”
„CIUMA ROȘIE!!” etc.

Jandarmeria se pretează la crimă, e capabilă de atrocități, doar să apere Dragnea, Tăriceanu, Firea, …sistemul damnabil.
(Dana Staicu -11 august 2018).

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin