Măști gratuite pentru români

Senatorul Adrian Țuțuianu susține că dacă se vor institui obligații pentru cetățeni, este normal să fie oferite și soluții:

PROIECT DE LEGE:

Achiziția și distribuirea de către Guvern a câte unui set de 30 de măști pentru fiecare cetățean. Până la data de 15 mai PRO România a inițiat joi, 23 aprilie, un proiect de lege care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români, în contextul pandemiei de coronavirus, stabilind regimul de achiziție și de distribuție a seturilor. Inițiativa este semnată și susținută și de parlamentari ai Partidului Social Democrat.
Expunere de motive:  „Propunem o inițiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătății, prin UNIFARM S.A. dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar și din import. În ceea ce privește costurile aferente, prezenta inițiativă prevede că fondurile pentru achiziționarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei UNIFARM S.A.”, se arată în expunerea de motive.
Măsură este urgentă și obligatorie în contextul în care starea de urgență se va încheia, iar activitățile socio-economice vor fi reluate.
O astfel de inițiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măști. Astfel, fiecare cetățean primește lunar 30 de măști de protecție, iar, în paralel, președintele regiunii a interzis specula în ceea ce privește prețurile acestor materiale de protecție.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share