Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul din cadrul Ligii I de fotbal, dintre AFC UTA Arad – CS Gaz Metan Mediaș

În data de 23 ianuarie a.c., începând cu orele 17.00, pe Arena “ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad, se va desfășura partida de fotbal din cadrul Ligii I de fotbal, dintre echipele AFC UTA Arad – CS Gaz Metan Mediaș.
Gruparea de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” Timişoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri astfel încât evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții optime de ordine și siguranță publică, asigurând deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.
Spectatorii vor avea acces pe stadion începând cu orele 15:00, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator, având asupra lor cartea de identitate și documentele de acces care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.
În contextual actual al pandemiei de COVID-19, numărul de spectatori nu poate depăși 30% din capacitatea arenei sportive, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar accesul este permis, după cum urmează:
 Persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 Persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;
 Persoanelor care certifică faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.
Conform prevederilor art. 14 din actul normativ menționat, anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.
Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor următoarele:
– să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.
– să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente

Spectatorilor nu le este permis să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share