Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Membrii filialei UZPR „Valeriu Braniște” Timiș și-au reluat activitatea

În jur de 20 persoane, membrii ai filialei UZPR „Valeriu Braniște”, Timiș, s-au întânit ieri 10 ianuarie în prima ședință de lucru de pe acest an, ședință ce a fost prezidată de către vicepreședintele filialei Dumitru Buțoi.
Cu ocazia primei întâlniri de pe acest an, fiind și în preajma sărbători Sf. Ioan Botezătorul, au fost sărbătoriți și Ionii din cadrul filialei, cei prezenți, iar preotul Horia Țâru a vorbit despre Sf. Ioan Botezătorul. S-a mai vorbit și despre marele poet al românilor, Mihai Eminescu, care urmează să fie sărbătorit în următoarea ședință din 17 ianuarie, când v-a fi prezentată mai pe larg viața și activitatea acestuia, dar și legăturile poetului cu românii din diaspora.
Sediul filialei funcționează în cadrul Bastionului Maria Thereza, care se află sub tutela CJ Timiș. Dumitru Buțoi a ținut să îi anunțe pe membrii că încă de la început de an au început sâcâielile , dar și amenințările din partea CJ Timiș cu evacuarea din clădire, fără a exista vreun motiv bine întemeiat, decât unul derizoriu, și anume că, acesta fiind dat cu titlu gratuit, Consiliul Județean și-ar dori să închirieze spațiul pe bani buni de la vreun restaurant sau bar. Deci înainte de toate nu CULTURA este importantă , ci băutura și birturile. Oare Timișoara urmează să devină Capitala Culturii sau Capitala Birturilor?
Filiala Timiș are în prezent peste 100 de membri cotizanți, care au diverse activități, de acest spațiu fiind nevoie pentru activitățile jurnalistice, dar și alte activități ce se desfășoară în zonă , dar și întâlnirile membrilor de pe întreg județul.
Spre sfârșitul ședinței au fost prezentate și cele două reviste ce apar în cadrul filialei „Luceafărul” și „Seniorii”, fiind anunțate și alegerile ce vor avea loc la București pentru alegerea președintelui uniunii, după decesul lui Dinu Doru Glăvan.
Vicepreședintele filialei Dumitru Buțoi a ținut să atragă atenția tuturor membrilor, dar să și specifice faptul că doar o mică parte dintre aceștia se implică în activitățile filialei, cea mai mare parte neparticipând nici la ședințele săptămânale, aceștia putându-și pierde statutul

de membru.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share