Memorandum de cooperare juridică

La data de 14 noiembrie 2022, între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, reprezentată de către doamna Oana Daniela Pâțu şi Parchetul Special împotriva Corupției și Crimei Organizate din Republica Albania, reprezentată de către domnul Arben Kraja, a fost încheiat un Memorandum de cooperare judiciară bilaterală, având drept scop cooperarea directă între autorităţile judiciare semnatare, pentru abordarea comună şi eficientă a luptei împotriva criminalităţii organizate şi terorismului.

La semnarea acordului a participat şi E.S. domnul Ilir TEPELENA Ambasador al Republicii Albania în România.
D.I.I.C.O.T. vizează cooperarea judiciară internaţională în materie penală cu autoritatea judiciară parteneră din Republica Albania, cu predilecţie în materia combaterii terorismului, traficului de persoane, traficului de droguri, contrabandei comise în grup organizat şi a celorlalte forme de criminalitate organizată, care se manifestă în ambele state.
Acordul privind cooperarea directă a D.I.I.C.O.T. cu Parchetul Special împotriva Corupției și Crimei Organizate din Republica Albania reprezintă un instrument suplimentar utilizat în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, garantând schimbul constant de date, informaţii operative, precum şi de aspecte care vizează legislaţia şi jurisprudenţa relevante în domeniile de interes comun.
Precizăm faptul că, pe fondul unei recunoașteri crescânde a activității D.I.I.C.O.T. în rândul autorităților de profil europene, astăzi a fost încheiat cel de-al 8-lea Acord de cooperare cu autorități judiciare competente în combaterea criminalității organizate și terorismului.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share