Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mesajul Prefectului, Claudia Gilia, de Ziua Municipiului Târgoviște

” Onorată asistență,

Sărbătorim împreună ziua Municipiului Târgoviște!

Celebrăm istoria, cultura și contribuția noastră la consolidarea valorilor și idealurilor naționale, piloni importanți pe care se sprijină identitatea poporului nostru.

Târgoviște a fost mărturia multor evenimente istorice importante care au marcat destinul nostru și ne-au definit identitatea unică. Astăzi, Târgoviște este un loc în care tradiția și modernitatea se împletesc armonios.

Orașul nostru se dezvoltă în fiecare zi, indiferent dacă vorbim de investițiile din fonduri europene, guvernamentale, locale sau ale mediului privat sau de implicarea fiecăruia dintre noi. Am făcut progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii, educației, sănătății și a calității vieții pentru toți locuitorii noștri. Împreună, construim o comunitate puternică și unită, care continuă să se dezvolte și să prospere în fiecare zi.

Să nu uităm că Târgoviște a fost un centru important pentru dezvoltarea țării și a jucat un rol semnificativ în configurarea României moderne. Iată câteva aspecte care arată importanța orașului nostru pentru cultura și istoria României:

Târgoviște a fost una dintre cele mai importante capitale ale Țării Românești. Orașul a fost un centru administrativ și politic crucial în diferite perioade ale istoriei românilor. Aici au funcționat curțile domnitorilor Valahiei.

Târgoviște are un bogat patrimoniu cultural și istoric, inclusiv monumente și clădiri istorice, cum ar fi Turnul Chindiei, Biserica Domnească sau Curtea Domnească, care reprezintă mărturii ale gloriei trecute a orașului. Aceste locuri au fost mărturii ale momentelor cruciale din istoria românilor.

Târgoviște a inspirat numeroși scriitori, poeți și artiști români de-a lungul timpului. Evenimentele și locurile din oraș au fost subiecte frecvente în literatură și artă, contribuind la dezvoltarea culturii naționale.

Orașul găzduiește numeroase instituții de învățământ și cultură, care contribuie la dezvoltarea educației și cunoașterii în România.

Așadar, Târgoviște reprezintă o parte integrală a istoriei și culturii românești, fiind un simbol al mândriei naționale și al legăturii dintre trecut și prezent. Orașul rămâne un loc de importanță culturală și istorică semnificativă pentru România, cu o moștenire bogată care continuă să inspire și să unească oamenii din întreaga țară.

În numele meu și al Instituției Prefectului, vă doresc tuturor o zi a Municipiului Târgoviște plină de bucurie, armonie și prosperitate.

La mulți ani, Târgoviște!”

 

Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share