26/09/2021

MESAJUL USR PLUS: un nou premier în cel mai scurt timp !!!!

”În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie. Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism.  Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu. În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu“, a declarat vicepremierul Dan Barna, în conferința de presă de aseară, în care a anunțat demsia tuturor miniștrilor USR PLUS.

Și-au înaintat demisia, alături de vicepremierul Dan Barna, ministrul economiei, Claudiu Năsui, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Ciprian Teleman. Criza din coaliție a izbucnit după ce prim-ministrul Florin Cîțu l-a remaniat pe ministrul justiției, Stelian Ion, tot din partea USR PLUS.

Reprezentanţii USR PLUS vor participa  astăzi la consultări, la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis şi au declarat totodată că actuala criză politică poate fi soluţionată prin schimbarea premierului Florin Cîţu. ”  Mesajul şi mandatul este unul foarte clar şi neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua să facem reformele şi România poate să meargă mai departe în această coaliţie, despre care noi credem că este singura care poate să guverneze România în acest moment. O coaliţie USR PLUS-PNL-UDMR și  un nou premier. Lucrurile se pot închide în câteva zile”, a spus Barna,  aseară vicepremierul, la Palatul Parlamentului.

Florin Cîțu a dinamitat coaliția cu bună știință și cinism. USR PLUS a fost exclus de la guvernare din momentul în care Florin Cîțu a lansat marele jaf național prin înființarea PNDL 3. E același program ca al lui Dragnea. Același program prin care baronii își umpleau buzunarele, iar comunitățile rămâneau la fel de sărace. Nu de asta am ieșit în stradă. Nu de asta ne-ați votat. Nu putem guverna alături de un premier care îl demite, unilateral, pe ministrul Stelian Ion doar pentru că nu a acceptat să cedeze șantajului. Nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție. Nu am fi vrut să se ajungă aici. Voiam să fim lăsați în pace să facem treabă și asta ne dorim în continuare.  Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să fie lăsat în pace să construiască autostrăzi, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Stelian Ion, să fie lăsat să implementeze cel mai important program de țară – PNRR. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, să fie lăsată în pace să continue lupta pentru curățarea sistemului de sănătate. Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, să fie lăsat să continue depolitizarea companiilor de stat. Ministrul Digitalizării și Cercetării, Ciprian Teleman, să sprijine marile proiecte din cercetare, iar Stelian Ion, ministrul demis al Justiției, să continue lupta pentru o justiție curată și independentă, egală pentru fiecare cetățean.
PNL trebuie să aleagă: ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în echipa câștigătoare, formula care a funcționat astăzi în BPR” se mai arată în mesajul celor de la USR PLUS. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share