Micuța sărbătoare a Micii Uniri de la Târgoviște. Câțiva militari au defilat 30 metri

Nu a fost panică. Nici atentat. Pur și simplu. Au venit puțini militari, câțiva cetățeni care scoteau de obicei câinii pe lângă pomi. S-a citit mesajul premierului Orban, la fel de scurt și greu ca guvernarea.

Administrația locală și județeană, partidele politice și biserica, au bifat evenimentul într-un timp record, aproximativ 15 minute, net. 😀 Nu ciolan, nu fasole, nici măcar un vin fiert.

Nu s-a traversat nicio stradă, nu au existat stegulețe. Hora Unirii a fost un cerc oval spre un opt încurcat de Mihai Viteazul. Se trăiește așa de rău în România încât și cerculețele sunt ascuțite.

Defilarea a fost mai scurtă decât proba de 50 metri sprint, de la statuie și până la jardiniera cu mușcate. Nu a fost viscol, nici ger, ba din contră, o vreme de primăvară însorită. Grupe de câte 8 militari-răsfirați- pentru a se resimți 12-14, ca temperatura la umbră.

Probabil Prefectura Dâmbovița a aflat de la știri, marți -trei ceasuri rele-, de Unirea lui Cuza, și asta a fost tot ce a putut organiza cu cei 10 pompieri și un acordeon. Plus că la 1859 Târgoviște nu mai era capitala Țării Românești. Na!

Scurt istoric 24 ianuarie. Citiți articolul integral!

Urmăriți manifestarea live.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share