Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

MidoriStars dezvăluie al doilea single în japoneză, ”Wagamama”

MidoriStars, renumită pentru incursiunea sa în muzica japoneză, anunță cu mândrie lansarea celui de-al doilea single, „Wagamama”. Continuând să capteze publicul cu sunetul său distinctiv și versurile pline de emoție, MidoriStars, prima artistă română care scrie și cântă în limba japoneză, demonstrează încă o dată de ce este atât de specială.

„Wagamama”, care înseamnă „egoist” în japoneză, evidențiază talentul artistei de a combina armonios influențele muzicale estice și vestice. Piesa, scrisă de MidoriStars și produsă de Ovidiu Dodo Moldovan la ARTonic Timișoara, îmbrățișează viziunea unică a artistei, rezultând o fuziune armonioasă de elemente culturale.

Prin vocea eterică și ușor răgușită a cântăreței, ”Wagamama” creează o experiență auditivă autentică prin care se depășesc barierele lingvistice.

„Wagamama”, cântecul de ascultat privind luna plină, explorează tema firului roșu al destinului (運命の赤い糸, unmei no akai ito în japoneză), un concept derivat din mitologia chineză, dar care a fost adoptat și în Japonia. Conform acestei legende, un fir roșu invizibil leagă două persoane care sunt menite să fie împreună, indiferent de timp, zonă, loc sau circumstanțe.

Deși inițial în cultura chineză firul era legat de gleznele celor două persoane, și în Japonia era legat de degetul mare al bărbatului și degetul mic al femeii, acum este reprezentat cel mai des ca fiind legat de degetele mici ale celor doi.

Acest fir poate să se încurce sau să se alungească, dar niciodată nu se va rupe, simbolizând legătura indestructibilă între două persoane.

„Prima dată am auzit despre firul roșu al destinului în animeul NANA de Yazawa Ai, acum mai bine de zece ani. De atunci, am mai întâlnit conceptul și în alte animeuri, cum ar fi Kimi no na wa (Your name) de Makoto Shinkai, sau Fruits Basket de Natsuki Takaya.

Mi s-a părut că acest concept se potrivește cu versurile cântecului, motiv pentru care am vrut să îl materializăm în videoclip.”, dezvăluie artista.

Videoclipul conține atât scene filmate local, cât și scene animate în stilul desenelor animate japoneze. Scenariul a fost conceput de MidoriStars iar de regie s-a ocupat împreună cu Ovidiu Dodo Moldovan. Ovidiu Roteliuc de la Timișoara Film Society a fost responsabil atât cu filmarea, care a avut loc în Timișoara pe acoperișul unei clădiri, cât și cu editarea și colorizarea, iar animațiile au fost făcute de un artist la început de drum din Venezuela.

MidoriStars se inspiră din propriile experiențe și îmbogățește versurile cu o emoție sinceră, invitând ascultătorii într-o călătorie plină de profunzime și putere interioară.

MidoriStars invită fanii anime, pasionații de Japonia, cât și iubitorii de muzică să îi fie alături în această călătorie fascinantă prin care își dorește să depășească barierele lingvistice și să întărească legăturile culturale între România și Japonia.

Videoclipul pentru ”Wagamama” este disponibil pe canalul oficial de YouTube al artistei iar cântecul va fi disponibil în curând și pe toate platformele de streaming.

Link video: https://youtu.be/REEEwSx0_uM

YouTube: https://www.youtube.com/midoristars
Instagram: https://www.instagram.com/midoristars/
Facebook: https://www.facebook.com/midoristarsmidore
Soundcloud: https://soundcloud.com/midoristars

Distribuie acest articol Oficial Media
Share