Teatrul Tony Bulandra Târgoviște va primi două distincții în cadrul Galei premiilor revistei Rinocerul 2023, ediția a IV-a, organizată de Fundaţia „Spirit Românesc Pro – Arte şi Caritate”, luni, 4 decembrie, la sala Atelier a Teatrului Național București.
- Premiul pentru managementul teatral: Mihai Constantin Ranin, pentru activitatea managerială desfășurată la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște și pentru producția spectacolului „Împărăteasa Chinei” de Ruth Wolff, regia Alexander Hausvater.
- Premiul pentru interpretare feminină, rol principal: Ada Navrot, pentru rolul ”Împărăteasa Văduvă” din spectacolul Împărăteasa Chinei de Ruth Wolff, regia Alexander Hausvater.
Începând cu decembrie 2021, revista de cultură „Rinocerul” organizează Gala Premiilor „Rinocerul”, oferind premii la 3 categorii: Artele spectacolului (teatru scenic, teatru radiofonic, regie, scenografie, actorie, management teatral, teatru independent, Opera Omnia), Dramaturgie (excelenţă dramaturgică, cartea anului, Opera Omnia, critică teatrală), Literatură (traduceri literare, redactare de carte, poezie, jurnalism cultural).
Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra, și-a dedicat 20 de ani în a ”servi” și a onora comunitatea târgovișteană cu priceperea omului care a iubit și a trăit în teatru la fel ca în propria casă. Vă putem spune din culise, și sperăm că nu se supără domnul manager pe noi, de faptul că piese de mobilier aduse în incinta teatrului, îi aparțin (birouri, scaune, fotolii, tablouri, statuete…), tocmai pentru că spațiul acesta unic în peisajul cultural târgoviștean, a purtat amprenta de căldură, de cămin. Consider că acest premiu ar fi trebuit să fie oferit în primul rând de comunitatea pe care a servit-o, de autoritățile locale și județene. Personal, am înțeles că oamenii trebuie celebrați câtă vreme sunt în viață, câtă vreme ei se pot bucura de recunoașterea muncii lor. Și mai cred că, oameni atât de dedicați unei cauze se nasc foarte rar, va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să mai existe un ”al doilea” domn Ranin pentru teatrul din Târgoviște.
Redăm câteva declarații din cadrul unei conferințe de presă:
”Teatrul este o biserică a poporului”
”Întotdeauna am spus că noi nu suntem un teatru de provincie și am dovedit în cei 20 de ani acest lucru, pentru că una este să ai atitudine provincială și alta să trăiești în provincie și să ai o atitudine de om de cultură, de respirație mult mai largă. Se spune că teatrul este pentru elite. Vă amintesc că Nicolae Iorga spunea că teatrul este o biserică a poporului. Teatrul se adresează unei comunități, teatrul are obligația de a educa și atunci când intri într-un teatru trebuie să fie curat, să miroase frumos și trebuie să fie exemplar. Asta îmi doresc și mi-am dorit tot timpul de la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.
Mihai Constantin Ranin: ”Teatrul este un loc unde se creează atitudini și se schimbă mentalități”
Aici nu este numai un loc unde se fac spectacole, unde este divertisment, este un loc un se creează atitudini, unde se schimbă mentalități și oamenii când intră în teatru simt nevoia să respire altfel, sunt mult mai atenți cu ei, cu corpul lor, cu felul de a simți. Dacă vezi că nu este o hârtie aruncată pe jos, sigur nu vei arunca nici tu una. Cred că de aici trebuie să începem și deja se schimbă lucrurile și în oraș, care arată foarte bine. Nu trebuie mereu să așteptăm schimbarea de la oameni, trebuie să facem noi schimbarea întâi și apoi să așteptăm și în jur, cu foarte multă răbdare. Teatrul se adresează comunității, căreia trebuie să-i oferi spectacole de divertisment, dar trebuie să-i oferi și spectacole foarte dificile care să oblige la gândire. Mai ales într-o zonă media foarte deschisă către facil, pentru că e mult mai ușor să discuți cu oamenii în facilitate.” (Mihai Constantin Ranin)
Citește mai multe pe:
Mihai Constantin Ranin: Teatrul este un loc unde se creează atitudini și se schimbă mentalități
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Florian Colceag, antrenorul de genii: Când oamenii scapă de frică li se luminează mintea
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”