22/09/2021

Ministrul Hapciu: Strănutul a devenit penal. Deja este prea mult – nu putem respira în pungă

”Le-am auzit pe toate în timpul acestei pandemii. Sau așa credeam, până la domnul Vela. Ministrul de Interne al țării tocmai a inventat „strănutul penal”, scrie Oana Vlăducă pe contul personal de facebook. Și invită oamenii să sune într-o veselie la linia de urgență 112 dacă văd în jurul lor acest delict, mai adaugă deputatul Pro România.

Deputat Oana Vladuca

Explicații elucubrante ale minstrului Vela

Amintim ca Vela a mentionat, luni, că la metrou vor fi politisti care vor veghea ca oamenii sa aiba masca, dar a cerut vigilenta si de la cetateni, sfatuindu-i sa sune „instant” la 112 daca, de exemplu, vad o persoana care stranuta si nu are masca.

„Nu este un raspuns general pentru toti care nu au masca sa aiba dosare penale. Caz penal e cand cineva bolnav in mod intentionat intra in metrou. Isi pune masca la intrare, pentru ca vor fi supravegheate gurile de metrou, si cand ajunge in vagon isi da masca jos si stranuta intentionat„, a explicat ministrul intr-o interventie telefonica la Digi24.

Totusi, nu este clar cum isi vor da seama oamenii ca cineva „stranuta intentionat”. Pana la urma, poate cineva stranuta din cauza unei banale raceli sau a unei alergii. Intrebat daca in acest caz nu va creste numarul de apeluri inutile la 112, Vela a replicat: „Nu, daca are masca si stranuta, nu se intampla nimic rau”.
„Daca a intrat in metrou, se presupune ca avea masca, deci nu intra cineva in vagon fara masca, pentru ca la intrare este verificat. Si daca stranuta de la curent, de la o raceala sau alergie si are masca este o chestiune normala, nu ilegala”, a completat ministrul de Interne, cunform sursei ziare.com

Deputat Oana Vlăducă, Pro România

”Vă dați seama că acest individ e direct responsabil cu măsurile de urgență? Că acest personaj venea seara și ne citea ordonanțele militare? „Strănut intenționat” – e de râs sau de plâns???”

n.r. Toate partidele au votat starea de urgență cu excepția Pro România în ambele decrete și ALDE în cel de-al doilea. Este bine de știut pentru cetățeni că Pro Romănia s-a opus măsurilor abuzive, disproporționale față de problema sanitară care nu punea „națiune în pericol iminent de pieire”. Așa prevăd Constituția României și legile țării. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share