Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene: Investiții de 30,45 de miliarde în perioada 2022-2027

Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloș, a anunțat, joi seara, o serie de rezultate pozitive pentru România, în urma vizitei sale de lucru la Bruxelles, în timpul căreia a discutat cu reprezentanți ai Comisiei Europene, printre care comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit.

”𝗔𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗔𝗰𝗼𝗿𝗱𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟮𝟳 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗲 𝗱𝗿𝗲𝗮𝗽𝘁𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝟯𝟬,𝟰𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲.
2️⃣ 𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗮𝗴𝗿𝗲𝗮𝘁𝗮̆ 𝘀𝗰𝗵𝗲𝗺𝗮 𝗱𝗲 #𝗔𝗷𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮𝗣𝗿𝗲𝘁̦𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿. 𝗔𝗱𝗶𝗰𝗮̆ 𝗼 𝗶𝗻𝗷𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 𝟳𝟬𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 € 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗮 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ 𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀̦𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗶❗
În cea de-a doua zi a vizitei la #Bruxelles, sunt optimist în urma discuțiilor cu Elisa Ferreira, Comisar European pentru Politică Regională.
Am analizat cu reprezentanții #DGREGIO implementarea Programelor Operaționale, propunând măsuri pentru creșterea absorbției în actuala perioadă de programare.
Operaționalizarea rapidă a PO 2021-2027 a fost de asemenea pe agenda noastră.
Am primit asigurarea aprobării în cel mai scurt timp a Acordului de Parteneriat aferent perioadei de programere 2021-2027, trimis de #MIPE în data de 14 aprilie 2022.
#România🇷🇴 are nevoie de aprobarea rapidă a #CE pentru a recupera întârzierile acumulate!
Avem la dispoziție 30,45 mld euro din Politica de Coeziune, care se adaugă fondurilor aferente #PNRR, pe care trebuie să îi investim eficient.
𝗔 𝗱𝗼𝘂𝗮 𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗯𝘂𝗻𝗮̆:
Cadrul legal propus de #MIPE pentru #AjustareaPrețurilor din contractele aferente proiectelor finanțate pe fonduri europene a fost agreat de Comisie.
Așa cum am anunțat și în urma aprobării de către Guvernul României, peste 7.000 de proiecte beneficiază de mecanismele stabilite prin OUG 64/2022 prin care sunt decontate din fonduri europene valorile rezultate din creșterea prețurilor.
Estimăm ca măsura Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene să aibă un impact între 0,7-1,2 mld. € care sprijină deblocarea proiectelor și, până la urmă, a economiei.
Asta nu este tot, în scurt timp vă împărtășesc și alte vești bune, ce s-au materializat în urma acestor întâlniri productive în care European Commission și-a arătat sprijinul față de România”, a scris Marcel Boloș pe pagina de social media.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share