Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CONDAMNATI SI/SAU CONDAMNABILI (1) – Romania procurorilor morti si a agentilor acoperiti – “Mătuşa lui Panait a susţinut că ultimul om care l-a văzut pe nepotul ei înainte să se sinucidă a fost Victor Ponta, pe atunci şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase”

Mătuşa lui Panait a susţinut că ultimul om care l-a văzut pe nepotul ei înainte să se sinucidă a fost Victor Ponta, pe atunci şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase.

De ce s-a facut uitata cercetarea in cazul mortii procurorului Panait. De ce nu a iesit niciodata Victor Ponta sa vorbeasca despre acest dosar. Pentru ca inainte cu aproape un an de “moartea in conditii suspecte” a procurorului Cristian Panait, Victor Ponta era procuror, dar si ofiter sub acoperire in acelasi timp.
Iata ca declaratia Presedintelui Traian Basescu la postul de televiziune Realitatea TV, arunca noi semne de intrebare asupra serii in care ultimul care a iesit de la Panait a fost actualul prim-ministru.

Ceea ce-l va uimi cel mai tare pe Victor Ponta va fi chiar filmul cunoscutului regizor Tudor Giurgiu, cel care se află pe ultima sută de metri pentru realizarea peliculei despre misterioasa moarte a procurorului Cristian Panait, din urmă cu 12 ani.
Regizorul Tudor Giurgiu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX că îşi doreşte ca filmul “Cristian”, la care lucrează în prezent, să redeschidă “un pic” cazul procurorului Cristian Panait, afirmând că “cei care au determinat sinuciderea acestuia sunt liberi şi nechestionaţi.

Cadavrul procurorului Cristian Panait a fost găsit, în seara de 10 aprilie 2002, pe carosabilul străzii Logofat Stroici, din sectorul 2. Concluzia oficială a anchetei a fost ca tânărul magistrat de 29 de ani s-ar fi sinucis, aruncându-se de la balconul apartamentului de la etajul 10, unde locuia impreuna cu matusa sa, scrie e-national.ro.

Mătuşa lui Panait a susţinut că ultimul om care l-a văzut pe nepotul ei înainte să se sinucidă a fost Victor Ponta, pe atunci şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase.

Panait instrumentase mai multe dosare de corupţie din guvernarea Năstase şi au existat informaţii potrivit cărora asupra sa s-au făcut presiuni mari pentru a bloca anchetele. Pentru a afla despre caracatita pe care o deconspirase Panait, click aici.

“Domnul Ponta este o ruşine pentru toţi procurorii din această ţară, pentru că este un om necinstit, un om care şi-a şantajat un coleg al lui, şi vă aduc aminte de procurorul Panait. În anul 2002, când Ponta avea calitatea de şef al Corpului de Control al Guvernului, s-a implicat în acţiunea pe care o desfăşura procurorul Panait şi, prin ameninţări, l-a determinat pe acesta să se sinucidă. Poate istoria viitoare va readuce în atenţie acest caz destul de suspect“, declara fostul ministru Adrian Videanu, în urmă cu doi ani, citat de ziarul Gândul.
Asteptam si noi sa se faca lumina in acest caz, chiar daca a fost sinucidere sau moarte accidentala, si mai mult, asteptam filmul lui Tudor Giurgiu, care cu siguranta are un scenariu bazat pe scurgeri de informatii din interiorul grupului apropiat de Adrian Nastase.

Dar iata ce a precizat Basescu in emisiunea lui Rares Bogdan, “Jocuri de putere”:

Pentru a-si justifica afirmatia, Traian Basescu a prezentat o hotarare de guvern adoptata de guvernul Adrian Nastase, in care era aprobarea lista de categorii de informatii secrete stat din domeniul de activitate al SIE, din 31 octombrie 2002, a carei anexa era secreta.
Or aceasta hotarare de guvern a fost reaprobata in 30 aprilie 2013 si a fost publicata in Monitorul Oficial 223/2013 cu acelasi continut, dar anexa nu mai este secreta.
Aceasta hotarare a fost initiata de Teodor Melescanu, care era seful SIE la acel moment, si semnata de Victor Ponta.

 

traian base la realitatea

“Eu nici nu cred ca a trecut prin guvern” aceasta hotarare, care trebuia sa treaca si prin CSAT, a continuat seful statului, afirmand ca acest caz arata “interventia politicului in treaba serviciilor”.

“Daca as fi un specialist, dupa activitatile secret de stat pe care le are SIE i-as face si organigrama”, a subliniat Traian Basescu, care a acuzat ca prin aceasta hotarare de guvern a fost “vulnerabilizat un serviciu, au evitat CSAT si totul pentru ca Ponta in intelegere cu Melescanu sa acopere trecutul lui Ponta”.
Traian Basescu a spus ca primul semnal a pornit de la interpelarea unui fost senator PSD, Valer Marian, care il intreba pe Ponta daca a fost ofiter acoperit, in iulie 2013.

Initial, “nu l-am luat in seama, mi s-a parut cam exotic mai ales cand spunea ca il urmareste SRI cu elicopterele”, a spus Basescu, care a precizat ca unul dintre motivele pentru care nu l-a crezut este legat de faptul ca in Constitutie se prevede, la articolul 131, ca activitatea de procuror e incompatibila cu orice alta activitate”. Insa ceea ce i-a ridicat semne de intrebare a fost lipsa oricarui raspuns la aceasta interpelare, a adaugat el, conform Hotnews.ro

Urmariti secvente din filmul lui Tudor Giurgiu, “DE CE EU?”, un film despre moartea procurorului Cristian Panait.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share