Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

16 locuri de vis unde sa evadezi in vacantele tale

Cum ar fi sa poti evada la fiecare moment liber intr-una din aceste destinatii turistice? Iti dorim calatorie placuta si nu uita sa iei aparatul foto!

16.  Garmisch-Partenkirchen, Bavaria, Germania

Garmisch-Partenkirchen e un orăşel încântător din Germania. Îl găseşti la o altitudine de aproape 3.000 de metri… adică la aproape 3.000 de ori mai puţine şanse de-a găsi alţi turişti în zonă.

15. Namche Bazaar Village, Nepal

Namche Bazaar e un sătuc din Nepal şi totodată un hotspot pentru trekkeri şi alpinişti. Dacă plănuieşti să îţi petreci vacanţa acolo, ai grijă să ajungi cu câteva zile înainte, o să ai nevoie de o noapte sau două pentru aclimatizare (e situat la 3440 m).

14. Rhine, Norvegia

Rhine e un sătuc de pescari din Norvegia. Are doar 329 de locuitori, dar e unanim recunoscut printre turişti drept cel mai frumos peisaj rural din Norvegia.

13. Gásadalur Village, Insulele Faroe

Dacă ai drum spre Scoţia, poţi încerca să vizitezi locul de mai jos. Se ajunge destul de greu acolo, deci poţi să fii sigur că nu o să ai parte de aglomeraţie.

12. Colmar Village, Franţa

Colmar e unul dintre cele mai pitoreşti locuri din Franţa. Străzile sunt foarte vechi, casele sunt construite din lemn şi la tot pasul găseşti clădiri din piatră din secolul trecut. Apropo, acolo găseşti şi cele mai bune vinuri din toată Franţa. 🙂

11. Bled Town, Slovenia

Bled e un orăşel care arată incredibil şi are doar 5.000 de locuitori. Nici nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, fotografiile vorbesc de la sine.

10. Manarola, Italia

Manarola e un orăşel pescăresc din nordul Italiei (şi cel mai vechi din regiunea Liguria). E unul dintre locurile cele mai colorate din Italia şi preferatul nostru.

9. Bibury Village, UK

Bibury e adesea supranumit cel mai frumos orăşel din Anglia. Şi pe bună dreptate. A fost atestat documentar în 1086 şi de atunci a rămas parcă îngheţat în timp. Majoritatea caselor arată ca acum 100 de ani.

8. Goreme, Turica (oraşul din subteran)

Goreme arată ca un muzeu în aer liber. Până la sfârşitul secolului al IX-lea a fost unul dintre cele mai mari centre creştine ale Turciei şi avea nu mai puţin de 400 de lăcaşe de cult în vecinătate.

7. Tenby, Ţara Galilor

O oază de linişte în care poţi fugi de betoanele oraşului.

6. Vestmannaeyjar, Islanda

Vestmannaeyjar e un mic arhipelag locuit de aproape 4.000 de oameni. E un loc interesant şi ar trebui să-l vizitezi cândva.

5. Queenstown, Noua Zeelandă

Queenstown se află în sud-vestul Noii Zeelande. În apropiere găseşti şi lacul glaciar Wakatipu şi nişte masive muntoase foarte pitoreşti. În anii ’60 aici a fost găsit aur şi atunci oraşul a cunoscut o perioadă înfloritoare.

4. Pucon, Chile

Pucon are o reputaţie de capitală a aventurei. Pe lângă asta, aici găseşti lacuri, un vulcan şi o mulţime de alte lucruri interesante de fotografiat. Găseşti cam tot ce-ţi poţi imagina, de fapt…

3.  Morro de Sao Paulo, Brazilia

Morro de Sao Paulo e unul dintre cele mai linişte orăşele din lume. Morro se află pe o insulă şi singura modalitate de-a ajunge aici e cu ajutorul bărcii sau cu un avion din Salvador pentru că vehiculele nu au voie pe insulă. Singurul vehicul care are acceptul edililor e un tractor care cară vizitatorii dinspre hotel spre aeroport şi plajă.

2. Chichilianne, Franţa

În Chichilianne trăiesc doar 200 de oameni şi principala atracţie turistică din zonă e Mont Aiguille (alintat de către localnici “muntele de necucerit”), aflat la o altitudine de 2.000 de metri.

1. Eze, Franţa

Eze e un sătuc medieval şi parte a peninsulei Saint-Jean-Cap-Ferrat. E situat la 427 de metri deasupra nivelului mării şi panorama e una spectaculoasă.

Foto: Pinterest

www.one.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">