Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Modalități pentru a-ți îmbunătăți estetica dentară: mai multe despre fațete dentare

Modalități pentru a-ți îmbunătăți estetica dentară: mai multe despre fațete dentare

Aspectul estetic este cel care are un cuvânt decisiv atunci când vine vorba de încrederea în sine, iar un zâmbet frumos este obligatoriu. Acesta poate avea un impact semnificativ asupra încrederii unei persoane și poate transmite, în același timp, o imagine pozitivă despre aceasta. Tratamentele de estetică dentară vin în ajutorul celor doresc o îmbunătățire în acest sens, iar una dintre opțiunile preferate pentru îmbunătățirea zâmbetului este reprezentată de fațetele dentare. Mai multe despre ce reprezintă acestea, cum funcționează și care sunt avantajele oferite vei afla din acest articol.

Ce sunt fațetele dentare?

Spre deosebire de un implant dentar Cluj, fațetele dentare reprezintă o soluție estetică non-invazivă care constă în aplicarea unor „plăcuțe” subțiri din ceramică sau material compozit pe suprafața dinților. Este tratamentul utilizat cu precădere pentru corectarea unor aspecte precum decolorarea dinților, aspectul inestetic al acestora sau dinți de dimensiuni inegale. Realizate în mod personalizat, în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient, acestea se potrivesc perfect formei și culorii dinților pacientului, astfel încât rezultatele să fie unele dintre cele mai bune.

Cum funcționează fațetele dentare?

Există un proces de aplicare al unor fatete dentare, iar acesta va începe întotdeauna cu o consultație de specialitate. Medicul stomatolog va evalua starea de sănătate a dinților și va discuta cu pacientul despre obiectivele estetice pe care le dorește, oferindu-i în același timp recomandări din perspectiva unui specialist.

Următoarea etapă constă în realizarea unui model al dinților pacientului, astfel încât să fie posibilă crearea unor fațete dentare personalizate. Această etapă este urmată de pregătirea dinților prin șlefuirea unei mici cantități de smalț, astfel încât să fie posibilă aplicarea fațetelor, iar după lipirea acestora pe suprafața dinților cu un adeziv special se obține rezultatul final mult dorit: un zâmbet strălucitor și uniform.

Oferă fațetele dentare avantaje?

Cu siguranță. Despre fațetele dentare se poate spune că oferă diverse avantaje, de la obținerea unui aspect natural al dinților la corectarea imperfecțiunilor într-un mod non-invaziv. Acestea sunt concepute în mod special pentru a se potrivi dinților naturali, mimând aspectul și luminozitatea acestora. Aceștia nu vor fi evidențiați în mod excesiv.

Totodată, fațetele dentare sunt rezistente la pătare și decolorare, astfel că de zâmbetul strălucitor vei profita pentru o perioadă îndelungată.

Această soluție poate corecta o mare varietate de imperfecțiuni dentare, cele mai cunoscute fiind spațiile interdentale, dinții decolorați sau forma inegală a dinților. Procedură non-invazivă, nu necesită îndepărtarea semnificativă a smalțului dentar natural, astfel că există toate motivele pentru care poate fi considerată extrem de avantajoasă.

O opțiune excelentă pentru îmbunătățirea esteticii dentare și pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și uniform, fațetele dentare reprezintă modalitatea prin care pot fi corectate numeroase imperfecțiuni dentare, oferindu-le pacienților un aspect estetic plăcut și încrezător.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share