30/07/2021

Monitorizare video în Târgoviște. Siguranță și prevenirea infracționalității

Noul sistem de monitorizare video din municipiul Târgoviște va fi complet operațional cel târziu la debutul noului an școlar, a informat primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă de astăzi.
180 de camere video vor supraveghea cu atenție spațiul public din oraș și vor reprezenta în primul rând o măsură de siguranță în prevenirea actelor antisociale.
Unitățile de învățământ, parcurile, locurile de joacă, parcările publice si alte zone aglomerate vor beneficia de supraveghere video permanentă, a precizat edilul.
Astfel, prin implementarea acestui proiect, mare parte din spațiul public din municipiul Târgoviște va beneficia de monitorizare video prin intermediul a 147 de camere, care se adaugă celor 33 de camere existente în acest moment.
Sistemul va permite și stocarea datelor și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte.
Proiectul are aplicații importante în ceea ce privește prevenirea infracționalității (siguranța persoanei, protecția bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții, protecția mediului, etc.
În următoarea etapă, vor fi monitorizate video și parcările de reședință”, a explicat Daniel Cristian Stan.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share