Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Munca unui raportor este una dinamică și plină de negocieri!

Să fii eurodeputat înseamnă mai mult decât să participi la dezbateri și să votezi propunerile legislative.
Printre sarcinile deputaților se mai află și întocmirea unui raport pentru prezentarea poziției Parlamentului asupra unei propuneri legislative, coordonarea grupurilor în cadrul unei comisii, urmărirea progresului unui raport sau pregătirea unui aviz asupra propunerilor legislative.
De câte ori sosește la Parlament o propunere legislativă, comisia de specialitate care se ocupă cu subiectul propunerii întocmește un raport.
De exemplu, dacă este vorba despre combaterea fraudei, raportul va fi întocmit în Comisia pentru control bugetar; dacă este vorba despre instituirea Programului „Vamă” , raportul va fi întocmit în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorului.
                             Comisia de specialitate numește un eurodeputat pentru întocmirea raportului
Se numește un raportor din cadrul comisiei parlamentare competente pentru a redacta un raport cu privire la propunerile cu caracter legislativ ori bugetar sau cu privire la alte chestiuni.
Atunci când elaborează raportul, raportorii pot să consulte experți și părți interesate relevante.
Ei sunt responsabili și pentru elaborarea amendamentelor de compromis și negocierile cu raportorii alternativi. Rapoartele adoptate în comisie sunt apoi examinate și supuse votului în ședință plenară.
 În perioada următoare, doamna europarlamentar Maria Grapini va contribui și la întocmirea altor rapoarte din comisiile de specialitate din care face parte, în calitate de raportor.
Maria Grapini este vicepreședinte al Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, membru în  Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne,  Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest, membru supleant la  Comisia pentru control bugetar- TRAN în Comisia pentru transport și turism D-MD , în Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova
D-JP  Delegația pentru relațiile cu Japonia.
Maria Grapini are cele mai multe rapoarte asumate din delegația României, deoarece așa, poate să influențeze legislația europeană ținând cont de specificul național!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin