Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Municipiul Deva are un centru istoric la standarde urbanistice moderne

Un nou proiect a fost finalizat cu succes. Este vorba de  ”Amenajarea și modernizarea zonei pietonale a centrului istoric din Municipiul Deva”

 

”Proiectul a presupus aducerea centrului istoric la standarde urbanistice moderne și a cuprins reorganizarea spațiilor actuale, amplasarea de dotări urbane, refacerea iluminatulului public, extinderea suprafețelor pietonale, plantarea de arbori , crearea de noi spații verzi, instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă și un sistem inteligent de parcare” anunță cei de la Construcții ERBAȘU S.A.

      Este o investiție realizată pe fonduri europene  de peste 5, 3 milioane de euro

”A fost amplasat mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, jardiniere), rasteluri pentru biciclete, cişmele. A fost instalat un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii s-a redesenat zona verde din scuarul existent. Spaţiul verde din zona centrului istoric a crescut cu un procent de peste 30%’’, se arată și  într-un comunicat de presă al primăriei Deva.

Perioada de garanţie pentru acest obiectiv de investiţii este de cinci  ani de la recepţia, la terminarea lucrărilor.

Obiectivul general  al proiectului îl reprezintă extinderea zonelor pietonale, ceea ce va conduce la îmbunătățirea condițiilor de mediu. Totodată se are în vedere atragerea cetățenilor către mersul pe jos, prin diminuarea gradului de utilizare a autovehicului , ce va conduce la și îmbunătățirea traficului în aceea zonă. Este un proiect destinat reducerii emisiilor de carbon și fluidizarea traficului rutier în Centrul Istoric al municipiului Deva.

”Sunt foarte mulțumit de lucrare și vreau să mulțumesc întregii echipe și colegilor din primărie, care s-au implicat exemplar, constructorului, proiectanților, tuturor celor care am fost parteneri în acest proiect. A ieșit o lucrare de calitate și sunt convins că toți cei care vin în această zonă și mă refer nu numai la deveni, ci  și la cei din județul Hunedoara sau din alte orașe, turiștii care vor vizita urbea noastră,  se vor bucura de modul în care am reușit să transformăm, din temelii  centrul istoric.

Toate obiectivele de investiții pe care le generăm de acum încolo, unele sunt deja  în etapa de implementare, altele vor începe în acest an,  2023, toate,  vor merge pe același principiu, toate cablurile îngropate, rețele noi, etc. 

                     Deva un oraș cu adevărat european

Municipiul Deva are  un centru istoric la standarde urbanistice moderne, în concordanţă cu cerinţele de dezvoltare specifice centrelor istorice ale oraşelor din Ardeal”, a conchis  Nicolae-Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share