Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de EDUCAȚIE

Municipiul Târgoviște este prezent pe podium (locul 3) , în cadrul unei cercetări de amploare, respectiv „Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, cercetare realizată de către Societatea Academică din România, a anunțat astăzi, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, pe pagina de social media.
Oficial Media - Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de EDUCAȚIE
Oficial Media – Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de EDUCAȚIE
Declarații pe larg:
”Ceea ce s-a întâmplat în municipiul Târgoviște în ultimii ani, în domeniul investițiilor în Educație este fără precedent în istoria urbei. Reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale au făcut obiectul unei campanii spectaculoase de accesare de fonduri europene și guvernamentale, dublate de un efort consistent de la bugetul local. Am înțeles că datoria de căpătâi a unei administrații responsabile este de a crea facilitățile normale desfășurării unui act educațional de calitate.
Am finalizat sau avem în curs de execuție proiecte în toată aria de infrastructură educațională: creșe, grădinițe, școli și licee, finanțate din toate sursele posibile: prin Programul Operațional Regional, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin Grupul de Acțiune Locală. Nu a fost o simplă reabilitare, ci, în majoritatea cazurilor, o transformare propriu-zisă față de ceea ce era, înainte, unitatea de învățământ: lucrari de extindere, reabilitare și consolidare, recompartimentări ale corpurilor existente pentru reorganizarea si eficientizarea activității și comunicării în cadrul instituțiilor, amenajarea de cabinete psihologice, medicale și izolatoare, săli de mese, birouri si anexe pentru materiale didactice, săli multifuntionale, vestiare, eficiență energetică, săli de sport și baze sportive moderne.
Investițiile în infrastructura destinată învățământului antepreșcolar, preșcolar și școlar au reprezentat unul dintre segmentele cele mai consistente de canalizare a fondurilor, pornind de la înțelegerea conceptului că investiția în educație nu va fi niciodată irosită, ba dimpotrivă!” (Daniel Cristian Stan)
Oficial Media - Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de EDUCAȚIE
Oficial Media – Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de EDUCAȚIE
Proiectul Cetățeni activi pentru servicii publice de calitate la nivel local este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității de mobilizare și implicare civică, în special în rândul tinerilor, prin dezvoltarea unui set de metode și instrumente de monitorizare și advocacy în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de transport public, educație și gestionare a deșeurilor furnizate de administrațiile publice locale din mediul urban. Pentru mai multe detalii despre clasamentul complet, concluzii, recomandări și best practices, accesați raportul.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share