Municipiul Târgoviște: Premiul de Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice

Municipiul Târgoviște a câștigat Premiul de Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice (alături de municipiile Râmnicu Vâlcea și Roman) oferit de către Asociația Municipiilor din România în cadrul Galei AMR 2021.
Au fost apreciate ”acţiunile privind materializarea unei noi viziuni în legătură cu funcţionalitatea spaţiilor din interiorul municipiilor, transformarea şi adaptarea lor în funcţie de noile realităţi ale acestora” precum şi ”soluţiile de refacere şi modernizare a spaţiilor abandonate sau degradate şi transformarea lor în locuri de joacă, parcuri, spaţii verzi sau în clădiri ce au căpătat o nouă viaţă odată cu noua destinaţie culturală, socială, educaţională”.
Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, pe pagina de social media, care a precizat că ”este o recompensă care se întoarce către efortul unei echipe de a transforma orașul în ultimii ani și oferă, totodată, un model de bune practici”.
Daniel Cristian Stan:
”Sunt onorat să primesc, în calitate de primar, trofeul acordat de Asociația Municipiilor din România în cadrul Galei AMR 2021 la categoria „Regenerare urbană a spațiilor publice”. Este o recompensă care se întoarce către efortul unei echipe de a transforma orașul în ultimii ani și oferă, totodată, un model de bune practici.
În considerarea acestei performanțe au fost analizate proiectele noastre cu finanțare europeană și locală pe ceea ce înseamnă regenerarea spațiilor publice degradate: 21 de investiții și peste 50 de milioane lei în ultimii 3 ani! Toate zonele abandonate care au fost „civilizate”, locurile de joacă apărute în locul maidanelor părăsite, hectare de pământ neîngrijit înlocuite cu parcuri și spații de agremenet, mii de locuri de parcare în locul garajelor inestetice etc – toate au contribuit la schimbarea condițiilor de trai în municipiul Târgoviște. O muncă de echipă, pentru care sunt extrem de mândru.”
Context
Organizarea celei de-a patra ediții a Galei AMR a demarat în luna august a acestui an, prin lansarea apelului și depunerea proiectelor, fiind primite 67 de aplicații din partea municipiilor. La fel ca și la edițiile precedente, evenimentul a avut drept scop principal punerea în evidență a excelenței în diverse domenii pentru administrația publică locală, contribuind la stimularea performanței, la schimbul de bune practici și oferirea unor servicii publice mai bune cetățenilor fiecărei localități, într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația publică locală.
Gala AMR a fost organizată anul acesta având 10 categorii de excelență, și anume: „Educație“; „Sănătate și Asistență Socială“; „Transport public și mobilitate“; „Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor“; „Regenerarea urbană a spațiilor publice“; „Promovarea culturală, turistică și sportivă“; „Eficiență energetică“; „Digitalizare/Smart City“; „Guvernarea locală participativă“; „Promovarea și susținerea antreprenoriatului“.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share