23/10/2021

NATO a contribuit la dezvoltarea standardelor ONU și cu personal de menținere a păcii

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a alăturat liderilor mondiali la deschiderea celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, la New York, marți ,21 septembrie 2021. 

În timp ce se afla la New York, secretarul general se întâlnește cu secretarul general al ONU António Guterres, precum și cu lideri și oficiali ai aliaților NATO, inclusiv prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, ministrul italian de externe Luigi Di Maio, secretarul de externe al Regatului Unit Liz Truss și naționalul SUA Consilierul de securitate Jake Sullivan.  Secretarul general se va  întâlni și  cu alți lideri și oficiali, printre care prim-ministrul australian Scott Morrison, președintele columbian Iván Duque, președintele ghanez Nana Akufo-Addo, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, ministrul rus de externe Sergey Lavrov și Vjosa Osmani din Kosovo.

NATO și Națiunile Unite își împărtășesc angajamentul de a menține pacea și securitatea internațională, iar cele două organizații și-au extins cooperarea în ultimul deceniu. Domeniile prioritare pentru activitatea comună includ sprijinul NATO pentru operațiunile de pace ale ONU, combaterea terorismului, protecția civililor și agenda pentru femei, pace și securitate. NATO a contribuit la dezvoltarea standardelor ONU pentru combaterea dispozitivelor explozive improvizate și a oferit experți care să se alăture eforturilor de formare ONU pentru personalul de menținere a păcii. În 2020, transportul aerian aliat a sprijinit Programul alimentar mondial prin livrarea unui spital de campanie în Ghana, ca parte a răspunsului la COVID-19.

Secretarul general își va încheia joi vizita în Statele Unite participând la Schimbarea Comandamentului la Transformarea Comandamentului Aliat din Norfolk, Virginia. La ceremonie, generalul Philippe Lavigne din Forța Aeriană și Spațială Franceză îl va succeda pe generalul André Lanata în calitate de comandant suprem aliat Transformare, unul dintre cei doi comandanți strategici ai NATO.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share