17/10/2021

NATO are un nou comandant la baza din NORFOLK- VIRGINIA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a participat joi (23 septembrie 2021) la schimbarea  Comandamentului Aliat din Statele Unite. La ceremonia din Norfolk, Virginia, generalul Philippe Lavigne din Forța Aeriană și Spațială Franceză a preluat de la generalul André Lanata funcția de comandant suprem.

Secretarul general a spus: „Franța este un Aliat NATO puternic și foarte apreciat, cu capacități de ultimă generație și forțe extrem de profesionale. De peste un deceniu, Franța și-a desemnat cei mai buni ofițeri pentru a prelua această comandă. ” El l-a lăudat atât pe generalul Lanata, cât și pe generalul Lavigne drept „mari lideri angajați în Alianța noastră transatlantică”.

Dl Stoltenberg a evidențiat activitatea importantă a Comandamentului Aliat pentru a ajuta la adaptarea NATO la noile provocări, inclusiv la tehnologiile emergente perturbatoare: „Pentru ca NATO să fie rezistentă la viitor, trebuie să ținem pasul cu ritmul rapid al schimbărilor tehnologice. Accelerează inovația, astfel încât să rămânem competitivi și să ne păstrăm avantajul. ”

NATO Secretary General Jens Stoltenberg hands the flag to General Philippe Lavigne, incoming Supreme Allied Commander Transformation

În semn de recunoaștere a contribuției generalului Lanata la Alianță, secretarul general i-a înmânat medalia ”Serviciului Meritoriu” al NATO.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg awards General André Lanata, outgoing Supreme Allied Commander Transformation with the Meritorious Service Medal

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share