03/12/2020

NATO este pregătită să facă față provocărilor de MÂINE

Secretarul general Jens Stoltenberg a salutat tinerii  care au participat  la Summitul NATO 2030 pentru tineret ce a debutat  ieri, 9 noiembrie 2020.

Organizat în cooperare cu Conferința de securitate de la München, Summitul pentru tineret a reunit sute de tineri într-o o conversație online cu secretarul general și alți lideri NATO  pe o serie de dezbateri interactive axate pe menținerea NATO puternică din punct de vedere militar, consolidarea politică o abordare mai globală.

În deschiderea Summitului secretarul general a subliniat că  ”este nevoie de NATO  într-o lume mai incertă, mai contestată și mai competitivă” . El a explicat că Alianța poate oferi strategii pentru a face față incertitudinii, poate servi drept forum pentru rezolvarea diferențelor și poate oferi forța și solidaritatea necesare pentru a face față provocărilor globale. Secretarul general a încurajat, de asemenea, tinerii lideri să își împărtășească opiniile și ideile cu privire la viitorul Alianței. „Voi – liderii de mâine, atât din America de Nord, cât și din Europa – aveți cea mai mare miză în securitatea noastră, așa că NATO 2030 este șansa pentru dvs. de a vă intensifica și proteja viitorul, libertatea, Alianța,” a spus el.

 

Secretarul general a anunțat, de asemenea, înființarea Tinerilor Lideri NATO 2030, format dintr- un grup de 14 lideri emergenți din toate țările aliate. De asemenea, a făcut public câștigătorii concursului video NATO 2030 .

Summitul pentru tineret face parte din NATO 2030, inițiativa secretarului general de a se asigura că Alianța rămâne pregătită să facă față provocărilor de mâine și să-și păstreze cetățenii în siguranță în următorul deceniu și nu numai.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share