Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2, și avocata lui Ponta, Loredana Radu, reținuți de DNA!

NECULAIE-ONTANU-FANE-65Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 din Capitală si presedinte interimar al UNPR, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), miercuri, după ce a fost audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită.

La scurt timp după, a fost reținută, în același dosar, și Loredana Claudia Radu, avocat în cadrul Baroului București, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Loredana Claudia Radu este avocatul care l-a reprezentat pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni și, totodată, nepoata fostului vicepremier Gabriel Oprea, potrivit Realitatea TV.

ontanu oprea

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

La data de 24 martie 2016, inculpatul Neculai Onţanu urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share