Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Obisnuiesti sa te plangi? Afla ce se intampla in creierul tau

Negativism. Ai in jurul tau oameni care obisnuiesc sa se planga de una sau de alta? Sau tu insuti esti genul care isi plange de mila si tot timpul are cate ceva care sa nu-i convina? Afla ce se intampla in creierul celor care obisnuiesc sa se planga.

negativism

Creierul este un organ foarte complex care lucreaza la formarea personalitatii unui om. El invata, se remodeleaza si se regenereaza, in functie de ceea ce invata.

Steven Parton, cercetator, autor si filosof, a studiat modul in care emotiile negative (sub forma nemultumirilor constante) afecteaza creierul si organismul. Parton a plecat de la ideea ca negativismul si faptul ca te plangi in mod constant afecteaza structura si functionarea mintii si a corpului. Parton este de parere ca creierul se remodeleaza in functie de elementele la care este expus in mod repetitiv.

Citeste si: Plangeri care ne scad VIBRATIA!

Negativism. obisnuiesti sa te plangi, daca esti negativist, rezultatele vor fi in consecinta. “Principiul este simplu. In creier se afla o multime de sinapse separate de spatiu gol, denumit fanta sinaptica. De fiecare data cand ai un gand, o sinapsa elibereaza o substanta chimica pe aceasta fanta spre o alta sinapsa, ceea ce creeaza o punte pe care o poate strabate un semnal electric ce poarta informatia relevanta a gandului respectiv.  De fiecare data cand incarcam acest semnal electric, sinapsele se apropie pentru a scadea distanta pe care ar avea-o de strabatut. Iar creierul isi remodeleaza circuitul sinapselor in functie de ganduri”, explica Parton.

In acest fel, starea unei persoane se poate altera din cauza gandurilor sale.

Negativism. Empatia si efectul de turma

Negativism. Faptul ca te plangi nu afecteaza propria persoana, ci si pe cei din jurul tau. Neuronii oglinda se asigura ca invatam din mediul inconjurator si produc biochimicale care genereaza empatia. Creierul reactioneaza la expresiile celorlalti oameni si incearca sa le copieze trairile pentru a le intelege “dramele”.

Atunci cand cineva te barfeste sau aduce in jurul tau negativitate si drama, scade sansa de a fi fericit pentru ca esti expus la explozia de emotie negativa care iti poate cauza stres. Cand te plangi continuu si esti negativist, contribui incet, dar sigur, la propria moarte.

Si cum creierul se poate remodela, in functie de ganduri, vestea buna este ca, schimbandu-ti modul in care gandesti, poti sa-ti schimbi si creierul.

 

Sursa: aworldawake.net, sfatulparintilor.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin