NEPTUNE STRIKE – NEST 22-2 în MAREA MEDITERANĂ

Neptune Strike (NEST 22-2) un exercițiu multi-domeniu, organizat și condus de Forțele Navale de Lovitură și Sprijin NATO (STRIKFORNATO),  are  loc în perioada 14-28 octombrie în Marea Mediterană.

NEST 22-2 evidențiază evoluția naturală a capacității NATO de a integra capacitățile de război maritim ale unui grup de lovitură de transportatori pentru a sprijini apărarea aliată. Exercițiul urmează exercițiilor anterioare, inclusiv Neptune Shield în mai 2022, pentru a continua munca combinată a STRIKFORNATO și a Flotei a VI a  SUA într-o progresie constantă a coeziunii Alianței,  într-un mediu dinamic atât pentru elementele aeriene, cât și pentru cele maritime
„NEST 22-2 oferă o oportunitate excelentă de a ne îmbunătăți capacitatea de a lucra împreună cu Aliații într-un mediu complex și din ce în ce mai contestat. Pregătirea valoroasă pentru multi-domeniu NATO ne sporește vigilența și subliniază angajamentul nostru de a descuraja și de a apăra”, a declarat generalul de brigadă Christoph Pliet, adjunct al șefului de stat major al Comandamentului Aerien Aliat al Operațiunilor.

Echipa Comandamentului Aerien Aliat va sprijini livrarea operațiunilor aeriene pe tot parcursul Neptune Strike, inclusiv prin integrarea elementelor cheie de sprijin, cum ar fi luptători terestre, tancuri de realimentare aer-aer și avioane de avertizare timpurie și control. NEST 22-2 este a treia iterație a seriei de activități cunoscute sub numele de Project Neptune, conceptualizate în 2020. Aliații NATO profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună și a perfecționa tactici, tehnici și proceduri,  pentru ca forțele să lucreze împreună în mod eficient, demonstrând coeziunea Alianței.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share