Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Nicolae Ciucă: Vom susține păstrarea cotei unice și menținerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la sută

Nicolae Ciucă, președintele PNL și președintele Senatului, mesaj transmis în urma Biroului Politic Național:
„În cadrul ședinței BPN de astăzi, am avut o foarte bună discuție cu membrii Biroului și am convenit câteva principii pe care PNL le susține pentru păstrarea României pe traiectul dezvoltării și al modernizării, precum și pentru menținerea deficitului bugetar sub control, în condiții optime.
În privința pachetului de măsuri fiscale, poziția PNL este una foarte clară și consecventă: echilibrarea bugetară trebuie să se facă responsabil, prin reducerea cheltuielilor și o redimensionare chibzuită a instituțiilor statului, prin combaterea evaziunii fiscale și măsuri fiscale optime.
Partidul Național Liberal a luat decizia fermă ca, în discuțiile din coaliție, să promoveze și să susțină următoarele:
Vom susține păstrarea cotei unice. Susținem menținerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la sută, ca și păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi. Susținem ferm menținerea actualei cote de TVA. Susținem, de asemenea, plata în România a impozitului pe profit realizat de marile companii, sprijinim profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri.
Considerăm extrem de importantă introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.
Trebuie, totodată, să ne fie limpede tuturor pentru ce trebuie să luăm aceste măsuri, în afara rămânerii într-un deficit bugetar necesar modernizării țării. Colectarea la buget a fondurilor este vitală pentru a asigura co-finanțarea pentru marile proiecte de modernizare, pentru reforma pensiilor și pentru majorările salariale pentru profesori, dar și pentru alte categorii profesionale.
Tot astăzi, am stabilit în BPN să susținem adoptarea acestui pachet prin procedura angajării răspunderii Guvernului, singura posibilă în acest moment pentru aplicarea urgentă a măsurilor, în forma convenită cu partenerii europeni.
PNL înțelege extrem de bine miza acestui moment dificil pentru România. Înțelegem, de asemenea, că pachetul de măsuri va fi definitivat în urma discuțiilor tehnice care vor fi purtate cu experții Comisiei Europene. De acest plan depinde dezvoltarea noastră economică în următorii ani.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, am aprobat constituirea a două comisii speciale, mandatate să negocieze fuziunea prin absorbție a PNL cu ALDE.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share