24/10/2020

Noi mijloace de transport public în municipiul Târgoviște

Daniel Cristian Stan a anunțat astăzi faptul că Mercedes Benz a semnat contractul de furnizare a autobuzelor pentru municipiul Târgoviște. Acesta susține că în toamnă rețeaua de transport public se va schimba radical.

Mai mult decât atât, edilul susține că „proiectul este unul complex, venind la pachet cu contractul de suplimentare a parcului auto”.

Tot pentru transport, un alt contract de finanțare în valoare de 40 milioane de lei presupune achiziționarea altor 12 autobuze hibrid. Așadar, municipiul Târgoviște va beneficia de un total de 40 de autobuze noi.

Mai multe informații atât despre contract, cât și despre avantajele autobuzelor au fost postate pe pagina sa oficială de Facebook. Mai jos se află postarea integrală:

„Reamintim ca administratia locala targovisteana a finalizat licitatia de achizitie a celor 28 de autobuze, reprezentand prima etapa a procesului de modernizare a transportului public local din orasul nostru. In cea de-a doua etapa, vor fi achizitionate inca 12 autobuze.

Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezinta noul vehicul care, incepand din acest an, va oferi targovistenilor conditii excelente de transport. Semnarea efectiva a contractului de furnizare dintre Primaria Targoviste si Mercedes – Benz Romania se va realiza in urmatoarele zile.

Mentionez ca proiectul, care este finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 si are in vedere modernizarea fundamentala a transportului public in comun targovistean, nu numai prin achizitionarea de vehicule ecologice, dar si prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public in municipiul Targoviste.

Concret, vor fi achizitionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de statii de calatori de traseu, 3 statii de capat de traseu, un depou pe strada Calea Ialomitei si vor fi reabilitate strazi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Batran si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Garii, precum si pasajul peste calea ferata pe DN 72), vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public. Achizia de lucrari va fi lansata luna aceasta.

Toate statiile si mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri in tehnologie LED, va fi implementat in plus si un sistem de management flota, cu aplicatii multiple.

Cele 3 statii de capat de traseu vor fi prevazute cu sala de asteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o camera mama si copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.

In afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local il va oferi targovistenilor, costurile de operare vor scadea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.

Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordarii unor gratuitati la transportul in comun cat mai multor categorii de oameni, dar si un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share