Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Noi proiecte în programul Regio-POR din Regiunea Vest

Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, vor construi un Centru Cultural și Educațional în cartierul Kuncz.

ADR Vest și beneficiarii au semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul „Clădire în regim de înălțime P+2E cu funcțiunea de Centru Cultural și Educațional Kuncz”.

Proiectul vizează persoanele în risc de sărăcie și excluziune socială, cu precădere pe cele din zona Kuncz-Plopi a Timișoarei, care vor avea acces la diferite servicii sociale și activități culturale.

Centrul Cultural și Educațional Kuncz va fi construit pe strada Satu Mare nr. 1A.

În noul centru vor avea loc activități educaționale, recreative și de socializare, de orientare școlară și profesională, de consiliere psihologică și socială. Totodată, acolo se vor derula programe de sprijin şi educație parentală pentru formarea şi dezvoltarea competențelor şi abilitaților parentale, de educație extracurriculară, promovarea unui stil de viață sănătos și activ, activități cultural-artistice etc.

Clădirea  va fi dotată cu mobilier și echipamente specifice.

Valoarea totală a investiției este de 7 milioane de lei, din care 2,32 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Perioada de implementare a proiectului este de 27 de luni.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share