22/06/2021

Noi restricții impuse în capitală. Purtarea măștii în jurul școlilor va fi obligatorie

Se pregătesc noi restricții în Capitală. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit în jurul prânzului. Pe lista nolilor restricții este închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor. Este posibilă și carantinarea sectoarelor.

Se închid de miercuri barurile, cluburile și discotecile. Dacă rata de infectare ajunge la 3 se vor lua măsuri extreme. Starea de urgență se adoptă de către CNSU. Am spus că ne putem aștepta. Ieri, incidența pe București era de 1,86 la mia de locuitori. Luni vom ști cât este noua rată de incidență și vom vedea. Voi solicita incidența defalcată pe sectoare.” a spus prefectul capitalei, Gheorghe Cojan.

Vor fi închise și sălile de jocuri de noroc, urmând să rămână deschise doar agențiile Loto, acolo unde se poate păstra distanța în interior.

O altă propunere se referă la reducerea perimetrului din jurul școlilor în care purtarea măștii va fi obligatorie, de la 100 de metri, cât a fost stabilit ieri, la 50 de metri.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazați.

Activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea este interzisă.

Când rata de infectare în București va reveni sub 1,5 la mie, aceste restricții vor fi ridicate, spunea ieri prefectul. În prezent, rata depășește 1,8.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share