Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

   ” Nou, elegant, performant, charmant”

De-a lungul timpului, Aeroportul Tuzla a înregistrat o creştere constantă, planificată, predictibilă şi organică. Managementul competitiv şi dinamica pieţei au atras o mulţime de interese comerciale şi au făcut din această zonă a României un punct important pe harta serviciilor speciale de aviaţie sau conexe aviaţiei.

În anul 1999, Regional Air Services a preluat baza de Aviație Utilitară din Tuzla, devenind, astfel, primul aeroport privat din România.

În octombrie 2020, Regional Air Services a semnat contractul pentru Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare la Aeroport Tuzla, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare  (POIM 2014-2020), Axa Prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor – cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Investiţiile acoperă toate nevoile aeroportului legate de infrastructură: amenajarea suprafeţei de mişcare aeroportuară (amenajarea pistei de decolare-aterizare 04-22 cu lungimea de 900 m, a pistei de decolare-aterizare 16-34 cu lungimea de 420 m), realizarea platformelor de întoarcere pe pistă, a căilor de rulare, a benzii de siguranţă si realizarea platformei de îmbarcare-debarcare, instalarea balizajului luminos pentru operarea pe timp de noapte şi în condiţii de vizibilitate redusă, construirea drumului şi a gardului perimetral de securitate cu sistem de supraveghere cu televiziune în circuit închis (T.V.C.I.), construirea unui turn de control şi anexele aferente.

În iunie 2023 a urmat proiectul Conformarea Aeroportului Tuzla, județul Constanța, la cerințele operaționale de siguranță și securitate aeroportuară, finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), Axa Prioritară 2: ”Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – prin care s-au achiziţionat echipamente, autovehicule pentru intervenții în situații de urgență, sisteme pentru controlul traficului aerian, echipamente şi sisteme de control pentru pasageri, bagaje și mărfuri.

  Zilele trecute după recentele modernizări  a fost relansat „Alexandru Podgoreanu” din Tuzla

” Acesta nu este un comunicat despre faptul că un aeroport s-a modernizat.  Nu este nici măcar despre faptul că aeroportul a trecut de la piste de iarbă la cele de asfalt, transformându-şi complet aspectul.


Este despre conservarea şi continuarea unei istorii locale fascinante, prea puţin cunoscute şi popularizate, despre repararea unor injustiţii vechi de un sfert de deceniu şi despre crearea unui concept cu totul nou pentru adevăraţii iubitori ai aviaţiei şi pentru turişti, despre consecvenţa în muncă şi despre a nu abandona visul, oricâte piedici ar apărea.

Tuzla este în prezent un aeroport regional mic, deţinut şi operat de Regional Air Services.   Nou, elegant, performant, charmant. Unic în felul său. Este cel mai atipic şi cel mai bine adaptat unei nişe de piaţă specifice din România.

Va deservi aeronave un pic mai mari decât până acum (până la 40 de pasageri), va putea găzdui zbouri şi noaptea, va atrage noi operatori care au acest profil, va încuraja rutele interne şi internaţionale scurte şi va face litoralul mai accesibil şi mai plăcut românilor din vestul ţării, va atrage investiţii.   Cu ajutorul unui punct de vamă-graniţă permanent – ce trebuie să devină în cel mai scurt timp funcţional – va atrage un trafic constant/consistent de aeronave medii şi mici din afară, soluţionând problema abandonului , din cauza lipsei accesului la infrastructura potrivită din România. Tuzla este un model de afaceri care merită replicat în România şi un exemplu de bune practici.   Tuzla este un trend-setter din ce în ce mai activ pe piaţa din România” au transmis reprezentanții aeroportului.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share