Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Nouă morţi şi cincizeci de răniţi după un atac cu camion în Berlin

Un camion a intrat în plin în târgul de Crăciun de la Berlin. Este un posibil atac terorist asemănător cu cel de la Nisa, Franța. Scenele de la Nisa s-au repetat la Berlin.  Momentan,  conform autorităţilor sunt 9 morți și 50 de răniți, acestea sunt cifrele comunicate până la această oră.

Presa locala a precizat ca anchetatorii iau in considerare scenariul unui atac premeditat, transmite Reuters.
Se pare ca autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta si s-a oprit abia in bradul ridicat in mijlocul targului de Craciun. Politistii au blocat toate strazile din apropierea targului Breitscheidplatz.

  Un purtător de cuvânt al Poliţiei a declarat pentru DPA că anchetează un atentat. Şi a anunţat că se confruntă cu „o situaţie teroristă”.  Forțele de securitate germane au prins atacatorul, se cunoaste numai faptul că masina  autovehiculul era inmatriculat in Polonia, ora atacului fiind 20:20, ora Germaniei.

La numai 2 ore după atacul de la Ankara, acest atentat al centrului economic european a tensionat scena internaţională.

Un bărbat aflat în cabina camionului care a comis atacul de la Berlin a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, dar şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat ulterior.

Camionul aparţine unei companii de transport din oraşul polonez Gdansk. Proprietarul companiei, Ariel Z, a transmis că vărul său, un şofer profesionist de 15 ani, urma să se deplaseze cu TIR-ul la Berlin.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share