18/10/2021

Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

Teatrul Tony Bulandra a participat la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional „Scena ca o stradă”, desfășurat la Reșița între 10 și 20 februarie 2017.

Luni, 13 februarie s-a jucat spectacolul Othello care a fost primit cu ovații, așa cum notează și Matei Mircioane în articolul intitulat Festivalul „Scena ca o stradă” la Reşiţa. Teatrul între vis şi… irealitate:

Primul spectacol de seară, a fost „Othello” de William Shakespeare, regia Suren Shahverdyan, scenografia Mc Ranin şi Raluca Frăţiloiu, prezentat de Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte. Distribuţia: Liviu Cheloiu, Andrada Fuscaș, Mircea Silaghi, Daniel Nuţă, Ela Ionescu, Camelia Pintilie, Radu Câmpean. Un spectacol puternic, căzut în mijlocul festivalului reşiţean ca un pumn bine definit, mare, destul de mare încât să creeze în jurul său un crater care să-l detaşeze de toate celelalte în peisajul festivalului reşiţean. Liviu Cheloiu, în rolul lui Othello, a fost monumental, convingător, expresiv, cum au fost, de altfel, şi ceilalţi actori care au contribuit din plin la realizarea unui spectacol clasic prin liniile de forţă, modern prin nuanţe şi scenografie. Am întâlnit, la ieşirea din sala Palatului Cultural, spectatori care au exclamat: Am văzut cel mai bun spectacol din festival! […]”

Povestea lui Othello a continuat următoarea seară, în data de 14 februarie, pe scena Teatrului Theodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, în fața unui public foarte numeros (în jur de 800 de persoane) care a răsplătit cu aplauze îndelungate parcursul scenic al actorilor.

Nu doar spectacolul Othello a călătorit… înspre vest. Gaițele au mers înspre est și nord și au poposit cu tot alaiul la Focșani, în data de 30 ianuarie, pe scena Teatrului Pastia și, pe 31 ianuarie, la Centrul Cultural Reduta din Brașov. Spectacolul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, un spectacol de Mc Ranin, a împărțit bună dispoziție, a amintit publicului că e important se ne privim autoironic și a făcut, încă o dată, dovada calităților interpretative ale actorilor teatrului târgoviștean, alături de cei invitați, cu nume sonore: Florina Cercel, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Carmen Ionescu.

În tot acest timp, la sediul teatrului, pregătirile sunt în toi pentru patru noi producții: „Pasărea de foc”, un spectacol de Irina Niculescu, bazat pe muzica lui Igor Stravinsky și pe povestea lui Ivan Tsarevici „Pasărea de foc și Kaschei, magicianul cel rău”. Un alt titlu este ”Piatra din casă”, după Vasile Alecsandri, în regia lui Corneliu Jipa, urmat de două spectacole de Mc Ranin, ”Nunta lui Figaro” de Beaumarchais și ”Mofturile lui Nenea Iancu”, după I.L. Caragiale, informeaza Teatrul Tony Bulandra într-un comunicat de presă.

Citește și:

Teatrul Tony Bulandra Targoviste- PROGRAM FEBRUARIE 2017

Distribuie acest articol Oficial Media
Share