24/10/2020

NU achitati taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobila!

istock_000017393041small_24398700

Iulian Orban s-a bătut în Senat doi ani până a fost adoptată această lege! A fost promulgată în 2010 de Președintele țării!
Folosiți-o pentru că este păcat să cedați și să le platiți sume de bani aberante!

Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului și a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianți și consumatori, scrie expunere.com.

Legea 161/2010 se traduce într-un act de reparațiune morală pentru milioanele de români care au ajuns în ultimii ani de zile, victime ale sistemului abuziv și incorect de pretindere a taxelor de reziliere a contractelor încheiate de consumatorii români în domeniul internet-telefonie fiind prevăzut faptul că: ”Dreptul consumatorului la denunțarea contractului nu poate fi anulat sau condiționat de nici o clauză contractuală sau înțelegere între părti, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părților referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunțării unilaterale”.

Dacă firma de telefonie mobilă / internet refuză sa dea curs legii vă sfătuim să luați în considerare:
1. PLÂNGERE LA OPC;
2. ACȚIONAREA FIRMEI ÎN JUDECATĂ DE CĂTRE DVS.;

Legea nr. 161 - 2010

Asadar daca va aflati intr-un caz similar, nu va lasati pacaliti de aceste clauze contractuale abuzive pe care operatorii de telefonile mobila le au in contracte si prin intermediul carora spera sa va tin in ograda lor o perioada cat mai mare de timp.

Va recomand sa le transmiteti cererea de reziliere online prin intermediul formularului de contact prezent aici.

Distribuie acest articol pentru a ajunge la cât mai mulți compatrioți, care se află într-o situație similară și nu știu cum să reacționeze.

Articol relatat de ithot.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share