Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

,,Nu este acceptabil să existe astfel de situații în județul nostru!”

După scandalul cu azilele de vărstnici, dar și în urma declarațiilor  făcute de premierul Marcel Ciolacu, la nivelul județului Hunedoara prefectul Marian Călin Petru a dispus controale drastice, în locațiile unde, deja există astfel de centre. 
”Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Avem de a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem. UN SISTEM CORUPT ȘI INERT! Și cu funcționari publici COMPLICI, care în loc să fie de partea oamenilor amărâți, s-au vândut ticăloșilor!
Vom face curățenie de sus până jos! De la condiții în centre, la instituții și legislație! De data aceasta, nu există scuze și nu se poate! Voi urmări personal să se poată!” a transmis premierul Marcel Ciolacu. 
La inițiativa prefectului județului Hunedoara, Marian Călin Petru, a fost  convocat un grup de lucru format din conducătorii instituțiilor publice cu atribuții în acreditarea centrelor pentru persoane vârstnice, a celor destinate persoanelor cu dizabilități sau a celor pentru persoane aflate în situații vulnerabile, dar și din reprezentanți ai mai multor instituții având competențe generale, ca urmare a problemelor semnalate recent la nivel național.
Totodată, la solicitarea prefectului,  instituțiile publice abilitate au efectuat un control în două locații, unul în municipiul Deva și unul în comuna Băcia, în ambele, fiind identificate probleme de funcționalitate.
                                                  Prefectul județului Hunedoara a sesizat Parchetul anul trecut 
Marian Călin Petru: ,,Nu este acceptabil să existe astfel de situații în județul nostru! Cunosc cu exactitate problemele din centrele din județul Hunedoara. În urmă cu un an, am sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara despre situația de la locația din Deva, iar de atunci insist ca toate centrele să fie verificate. Constat că situația a evoluat în mod negativ la nivel național, iar problemele fiind similare, cred că este necesar să lucrăm concertat. Vom întocmi un plan de măsuri punctuale, pe care urmează să le implementăm cu strictețe.”
                                                                                               
”În actele anexate raportului de control au fost prezentate aspecte care creează premizele unei stări infracționale și necesită investigații amănunțite ale organelor de cercetare penală. În imobilul situat în Deva, asociația oferă servicii pentru persoane vârstnice, fără a fi acreditată conform legislației în vigoare ca furnizor de servicii sociale și fără ca așa – zisul „Cămin pentru persoane vârstnice” să dețină licență de funcționare.
De asemenea, au fost constatate și alte nereguli, cele mai importante fiind referitoare la starea igienico – sanitară a spațiului unde se aflau persoanele în vârstă, multe dintre ele cu dizabilități, dar și la nerespectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale și nerespectarea normelor sanitar veterinare și de siguranța alimentelor”, transmitea anul trecut,  prefectul județului Hunedoara, Călin Marian.
                                                                                   
La acțiunile de control  vor  participa reprezentanții următoarelor instituții și autorități publice: Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, A.J.P.I.S Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara și D.G.A.S.P.C Hunedoara.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share