09/05/2021

Nu îți amenaja casa în mod banal! Iată 4 idei de decorări ca-n filme!

Dacă vrei să-ți amenajezi locuința și cauți un decor original, îți poți găsi inspirația în interioarele din filmele sau serialele tale favorite. Indiferent dacă ai un apartament mic sau o casă mai spațioasă, cu puțin efort și multă creativitate poți obține un design cu adevărat deosebit.

Iată CUM să-ți decorezi casa în funcție de pelicula cinematografică preferată:

  • Cafeneaua din ”Friends”

Dacă vrei să-ți amenajezi living room-ul având ca sursă de inspirație celebra cafenea din Friends, trebuie să ai în vedere obținerea unui spațiu confortabil și primitor, un loc unde să-ți poți invita prietenii la o cafea și o conversație excelentă.

Dacă ai un spațiu deschis între bucătărie și sufragerie, cu puțină creativitate și câteva trucuri de design interior poți recrea atmosfera din Central Perk chiar la tine acasă. Pentru acest lucru, ai nevoie de culori vibrante, tablouri vintage sau pop art, o canapea super confortabilă și obligatoriu mai multe cești de cafea. 

Poți strecura într-un colț al încăperii un perete de cărămidă pe care să-l decorezi cu diverse obiecte colorate. Este posibil să fie nevoie să dai o raită pe la magazinele de antichități pentru a găsi tot ce ai nevoie.

  • Harry Potter

Minunatele decoruri din Harry Potter sunt extraordinar de ofertante atunci când vine vorba de surse de inspirație pentru design interior. De exemplu, dacă lucrezi de acasă și vrei să-ți amenajezi spațiul în așa fel încât să ai mai mult spor la muncă, te poți gândi să-l decorezi precum Biroul lui Dumbledore din Sala Mare. Dacă stilul acesta este prea sobru pentru tine, o alternativă mai veselă vine, culmea, de la un personaj negativ din seria Harry Potter, și anume Dolores Umbridge.

Pentru a recrea biroul crudei profesoare, ai nevoie de roz și multe poze cu pisici. Poți folosi farfurii pictate, exact ca în decorul filmului sau te poți orienta spre rame de fotografii rotunde pe care să le pictezi tu. Indiferent ce alegi, nu uita să le prinzi cu fundă roz pe un perete cu un tapet în aceeași nuanță. 

 

  • The Great Gatsby

The Great Gatsby impresionează prin decorurile opulente, așadar dacă vrei să-ți decorezi casa în același stil, ai nevoie de mobilă în stil Art Deco, obiecte cu accente metalice și multe oglinzi. Stilul anilor 20 este unul luxuriant și elegant, cu candelabre masive, tapet și aranjamente florale deosebite.

 

Prin urmare, pentru a obține atmosfera glam a acelei epoci, este esențial să folosești obiecte aurii sau argintii, contraste puternice de culori și foarte multă lumină. Într-un astfel de decor, corpurile de iluminat au un rol extrem de important, așadar poți opta pentru lustre masive suspendate, pentru a da mai multă strălucire încăperii. Folosește pentru ele becuri cu led deoarece acestea sunt mai rezistente și durabile.  

  • Hobbitul

Dacă ești fan filmelor fantastice precum Hobbitul, dar nu ai posibilitatea de a-ți construi o casă în pământ în stilul celor din poveste, poți recrea totuși atmosfera din film cu ajutorul unor elemente de decor speciale.

O casă de hobbit este concepută din lemn, așadar este esențial să te folosești și tu de acest material natural pentru spațiul pe care vrei să-l decorezi. Grinzile de lemn pe perete sau tavan n-ar trebui să lipsească dintr-un astfel de decor, nici lambriurile sau șemineul. Acest stil se potrivește cel mai bine pentru o căsuță de vacanță, undeva în mijlocul naturii.    

 

În concluzie, dacă vrei să-ți amenajezi un spațiu de locuit și ești în căutarea unui decor original, o idee excelentă este să te inspiri din design-ul interior al filmului tău preferat. Identifică câteva elemente esențiale de care ai nevoie pentru a recrea atmosfera din pelicula cinematografică și apoi improvizează! Cu siguranță vei obține ceva cu adevărat special!

Sursa foto: Shutterstock.com, Pixabay.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share