”Nu putem să avem două Europe și anume spațiul Schengen și spațiul non-Schengen!

 În intrvenția sa  de ieri,  europarlamentarul umanist Maria Grapini cere prim-ministrului Cehiei, Petr Fiala, care deține președinția UE, să pună capăt nedreptății privind ținerea României în afara spațiului Schengen!

După ce a evocat în intervenția sa, că România a fost alături de Cehia în 1968, când Rusia  a invadat-o, opunându-se acestei acțiuni, europarlamentarul român a vorbit și de soluțiile rezonabile, care au fost prezentate de premierul ceh, despre piața internă, care este fragmentată, iar problema aceasta a fost ridicată de Maria Grapini, în calitate de vicepreședinte,  la cele 16 președenții care s-au succedat până în prezent.

“Nu putem să avem două Europe și anume Spațiul Schengen și Spațiul non-Schengen! Nu putem să avem cetățeni de mâna a doua și vă rog, dle prim ministru să nu mă decepționați ca președinția franceză,  căreia i-am cerut acest lucru,  pentru că, da,  țara mea, România, îndeplinește condițiile tehnice de aderare din 2011. Acest Parlament a votat, de mai multe ori, intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Vă cer, așadar, domnule premier, completați-vă  prioritățile și cu Uniunea Pieței Interne,  fără a mai avea două piețe interne și anume Schengen și non-Schengen.  Dumneavoastră, președinția cehă, sunteți a 17-a și sper să rezolvați această problemă. Vă repet: nu putem să avem două Europe și anume Spațiul Schengen și Spațiul non-Schengen!”a cerut  europarlamentarul umanist.

În ceea ce privește România, Bulgaria și Croația, ținem legătura cu aceste guverne și intenționăm să extindem Spațiul Schengen. libera circulație a oamenilor, este ceva ce noi luăm în serios și sper că vom face progrese și în acest domeniu!”, i-a răspuns europarlamentarului român, premierul ceh.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share