16/10/2021

Nu reușești să-ți găsești un job? Află cum să ieși în evidență pentru angajatori!

Lipsa unui loc de muncă, în special în perioada incertă a pandemiei, este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor ce, dintr-un motiv sau altul, se găsesc fără un venit stabil. Nu există o soluție clară pentru trecerea peste această dificultate, fiecare situație a șomerilor fiind distinctă, dar există diferite metode prin care poți să îți sporești șansele de reușită în găsirea unui job. 

Iată, așadar, 3 pași simpli, dar eficienți pe care îi poți urma pentru a face mai eficientă găsirea unui job compatibil cu cerințele tale și cu stilul de viață pe care dorești să îl urmezi.

  1. Nu grăbi căutarea unui nou loc de muncă

Dacă timpul și situația financiară îți permite, ia-ți câteva săptămâni de odihnă pentru a te relaxa și încearcă să găsești lucruri pozitive în situația în care te afli. Pentru a începe o nouă etapă a vieții tale, este bine să o lași pe cea veche în spate și să iei o pauză de la stresul pe care l-ai întâmpinat până acum. Opțiunea ideală în acest caz este, desigur, plecarea în vacanță, dar luarea unui concediu este complet individuală, fiind o soluție potrivită doar celor stabili din punct de vedere financiar, cel puțin pe perioada șomajului. În acest mod, odată ajuns în fața unui potențial nou angajator, vei fi mai relaxat și mult mai focusat pe ce ai în față. Foarte mulți recrutori se uită și la cât de stăpân pe sine este candidatul, așa că este bine să îți cureți mintea înainte.

  1. Efectuează o căutare activă de locuri de muncă

Înregistează-te pe mai multe site-uri de căutare de locuri de muncă și crează-ți CV-ul. Pentru ca CV-ul tău să iasă în evidență, este bine să îl optimizezi pentru a îți evidenția experiența la locul de muncă anterior și cunoștințele acumulate.

Nu uita să vizitezi aceste site-uri în mod regulat și să realizezi căutarea în funcție de cerințele tale. Trimiteți CV-ul companiilor și angajatorilor pentru care dorești să lucrezi. De regulă, există o secțiune numită „posturi vacante” pe site-ul oricărei organizații, unde este publicată o listă de specialități de care compania are nevoie. Chiar dacă nu ai găsit un post care să te intereseze, poți să trimiți CV-ul oricum, existând mereu posibilitatea ca locul de muncă pe care îl cauți să devină vacant în viitorul apropiat.

  1. Construiește un site personal

Un site personal ajută recrutorii să te găsească mult mai ușor și îți oferă puterea de a te distinge de concurenți. Site-ul tău trebuie să reflecte abilitățile și cunoștințele de care dispui. Poți expune diverse lucrări personale pentru a-i fi mai ușor angajatorului să te cunoască, pentru a îți crește șansele să fii selectat pentru participarea la un interviu unde să îl impresionezi pe angajator.

 Dacă un alt candidat îndeplinește toate cerințele necesare unui loc de muncă și are un nivel de educație similar cu al tău, dar nu are un site web personal, acesta ar putea fi un factor de diferențiere. Mai mult, având un site web, oameni din întreaga lume te pot cunoaște, urmări munca și interacționa cu tine, ceea ce poate duce nu numai la formarea de noi relații, ci și la dezvoltarea altor perspective de muncă.

Un site personal are nevoie de un domeniu pe măsură; alege domeniul tău aici pentru a crea o impresie bună de la început.

Acestea fiind spuse, cea mai importantă calitate de care trebuie să dai dovadă în căutarea unui job este răbdarea. Slujba potrivită pentru tine te va găsi dacă ești deschis la noi oportunități.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share