20/09/2021

Nu te-ai pregătit încă de vară? Află AICI 4 lucruri pe care le poți face pe ultima sută de metri

Pentru multe persoane, expresia ”a se pregăti de vară” stârnește nelămuriri. Ce înseamnă, de fapt? Și mai ales, cum o poți face atunci când, în toiul celui mai cald anotimp, încă te afli la birou, numărând zilele rămase până la vacanța îndelung așteptată? Ce trebuie să ai în vedere, astfel încât să profiți cât de mult posibil de perioada cea mai frumoasă a anului?

4 lucruri

Vara este asociată cu ideea de aventură, libertate și concediu prelungit, iar sosirea sa necesită, într-adevăr, să planifici din timp câteva lucruri. Prin urmare, a te pregăti în acest sens nu înseamnă altceva decât să fii gata pentru a călători și pentru ieșiri neplănuite, soare, hoinăreală prin oraș în timpul săptămânii sau escapade în weekend și șuete cu prietenii până la ore târzii în noapte. Din fericire, unele dintre preparativele de care este nevoie pentru a te bucura de toate acestea implică eforturi minime.

4 pregătiri pentru vară pe care le poți să le faci în cel mai scurt timp

  • Practică sport

Deși pare de necrezut, în numai o săptămână, exercițiile fizice combinate cu o dietă potrivită te pot ajuta să ai un abdomen mai definit și un aspect mai plăcut. Evident, nu vei face minuni în 7 zile, mai ales dacă ai avut până acum un stil de viață sedentar, însă numeroase studii au demonstrat că într-o perioadă extrem de scurtă de timp, poți să ai un corp mai bine conturat. Cu toate că este imposibil să ajungi la transformări spectaculoase prin metode rapide, micile diferențe pe care le vei observa îți vor îmbunătăți starea de spirit. Așadar, nu ai niciun motiv pentru a amâna începerea unui sport, cu scuza că ar fi trebuit să îl practici cu multă vreme înainte de a purta costumul de baie.  

  • Găsește încălțămintea potrivită

Probabil că te-ai aflat cel puțin o dată în situația în care ai regretat la începutul verii că nu ai achiziționat din timp pantofii potriviți pentru temperatura ridicată din această perioadă. O astfel de problemă se poate rezolva în orice moment făcând cumpărături online, fără a fi nevoie să petreci ore întregi în magazine. În special doamnele sunt preocupate de acest aspect, în ținuta cărora încălțămintea joacă un rol fundamental. Cu o investiție minimă în ceea ce privește timpul și bugetul tău, poți comanda o pereche de sandale ieftine pentru femei, indiferent dacă îți sunt necesare pentru plimbările de seară sau petrecerile în aer liber.  

  • Ia suplimente alimentare

Odată cu sosirea verii, este posibil să te simți obosit sau chiar epuizat, ținând cont că pot interveni carențele nutriționale, mai ales pe fondul unui stil de viață dezorganizat și a unei diete nepotrivite. Pentru a face față anotimpului călduros în cazul în care nu te simți în cea mai bună formă, este necesar să îți asiguri o doză suficientă de vitamine și săruri minerale, care se pierd prin transpirație în această perioadă a anului. Înainte de a pleca în vacanță, poți da oricând o fugă până la medic, care va ști să îți recomande cele mai potrivite suplimente alimentare, astfel încât lipsa de energie să nu reprezinte o problemă în lunile cu temperatură ridicată.

  • Fă rost de cărți

Vara este, prin excelență, anotimpul destinat relaxării și momentelor de liniște petrecute în aer liber. Din acest motiv, nu este niciodată prea târziu să pregătești cărțile pe care urmează să le citești sub umbrela de plajă. În cazul în care ești nehotărât în privința autorilor care ți-ar putea stârni interesul, îți este necesar extrem de puțin timp pentru a te documenta sau a cere sfaturi prietenilor. 

În concluzie, pregătirile de vară nu trebuie să reprezinte o sursă de stres, ținând cont că nu este nevoie mereu să investești foarte mult timp pentru a te asigura că ai făcut tot ceea ce este necesar pentru a avea parte de cel mai reușit sezon estival. Nu în ultimul rând, cel mai este important să petreci clipe cât mai liniștite și să te bucuri de libertatea pe care ți-o oferă aceste luni!

 

Sursa foto: storyblocks.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share