Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

O NOUĂ PROVOCARE- UN NOU SUCCES

                                     

   În perioada 29 septembrie-6 octombrie s-a desfășurat, o nouă mobilitate, de data acesta în orașul polonez Plock la Zespol Szkol Centrum Edukacji în cadrul Proiectului Erasmus +, Proiectul APPs (2017-1-IT02-KA201-03-66-53) parteneriat strategic cros-sectorial și este cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene fiind aprobat de Agenția Națională din Italia (INDIRE)unde Liceul Tehnologic Retezat Uricani este partener împreună cu Liceo Mengaroni (Pesaro, Italia) – liceu de artă,  Polo 3 (Fano, Italia) –  liceu vocațional; Istituto  Gaudiano (Pesaro, Italia) – școală primară și gimnazială; Istituto Mercantini (Fossombrone, Italia) – școală primară și gimnazială, care are și clase de învățământ primar și gimnazial; Zespół Szkół Centrum Edukacji im.I.Łukasiewicza  (Płock, Polonia) – liceu vocațional Escuela de Arte Pedro Almodovar (Ciudad Real, Spania) – liceu de artă.

În săptămâna mobilității,  elevii Liceului Tehnologic Retezat Uricani însoțiți de prof. Cioată Ilie Nelu și prof.  Băroi Cornel au desfășurat activități specifice : vizitarea liceului gazdă, vizitarea centrului vechi al orașului, prezentarea ultimului modul de învățare al proiectului (Bystanders), participarea la atelierele de la Teatrul Dramatic Plock unde sub îndrumarea unui actor profesionist elevii și-au demonstrat calitățile de mediatori pe probleme de bullying, participarea la lectii de stiințe ale naturii și  de chimie unde au fost încântați de experimentele făcute de elevii și profesorii lor.

Ziua de joi a fost dedicată vizitei din capitala Poloniei , Varșovia,  unde ne-a fost prezentat orașul, parcurile sale, Centrul Nauki  Kopernik.  Acolo,  s-a  interacționat activ cu o mulțime de jocuri, experimente, măsurători practice și mai ales foarte utile elevilor.

 


Vineri ,în prima parte a zilei, a fost vizitată, cea mai veche școală din Polonia , datată 1180 din Plock.

Restul zilei de vineri a fost dedicată evaluărilor tuturor activităților din cadrul proiectului, iar la sfârșit  elevii și profesorii participanți au primit Certificatele de participare, Europass  Mobility-urile și cupa echipei din România.

„Următoare mobilitate și ultima din cadrul proiectului se va desfășura în Italia  la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie 2020. Un mărțișor mult meritat!” a  ținut să transmită echipa de proiect constituită din prof. Cornel Băroi  și Ilie Nelu Cioată.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">