O şuviţă din părul lui John Lennon, vândută la licitaţie cu 35.000 de dolari

Membrii trupei Beatles au revoluționat nu doar muzica, ci și tunsorile. Un fan al trupei a cumpărat anul trecut o amintire a acestei schimbări revoluționare: o șuviță din părul lui John Lennon tăiată în 1966, care i-a fost tăiată cântăreţului în timpul ce se pregătea pentru susţinerea unui rol.

A fost cumpărată, la o licitaţie organizată în Dallas, Texas, de casa Heritage, cu 35.000 de dolari de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită, conform BBC.

O coafeză germană a păstrat şuviţa respectivă, care are peste 10 centimetri, după ce l-a tuns pe John Lennon, înainte ca starul să înceapă filmările la comedia neagră din 1967 „How I Won the War”, de Richard Lester.

Aceasta este cea mai mare şuviţă din părul lui John Lennon care a fost scoasă vreodată la o licitaţie şi acest preţ record este o moştenire a relaţiei de peste 50 de ani de iubire şi a fascinaţiei pentru Lennon şi The Beatles”, a declarat Garry Shrum, directorul mementourilor muzicale de la casa Heritage.

În aceeaşi licitaţie a fost scosă la vânzare şi o fotografie tip portret a lui Lennon, realizată la scurt timp înainte ca acesta să fie tuns. Fotografia a fost adjudecată cu 2.125 de dolari.

Printre alte obiecte ale trupei The Beatles, care au fost vândute la această licitaţie, se numără o fotografie a formaţiei, semnată de cei patru membri ai săi, care a fost adjudecată cu 42.500 de dolari, şi un bilet nefolosit la primul concert al trupei, în SUA, la Washington DC, în 1964, adjudecat pentru 30.000 de dolari.

Fotografia respectivă, alb-negru, a fost făcută de Dezo Hoffmann şi îi prezenta pe muzicieni în cadrul unui concert la Teatrul Empire, Liverpool, pe 7 decembrie 1963.

Cel mai scump obiect care a fost vândut la licitaţia respectivă a fost o copie rară sigilată a albumului lansat în SUA „Yesterday and Today”, în format disc audio, care a fost adjudecat pentru 125.000 de dolari, scrie mediafax.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share