Oamenii din Giarmata chemați la un eveniment sportiv și de strângere de fonduri pentru proiecte sociale, educaționale și de protectie a animalelor

Prima ediție a evenimentului sportiv „Giarmata În Mișcare” din Iulie 2021 a adus peste 200 de participanți, atât sportivi, cât și susținători ai sportivilor, în Parcul Izvor din comună, cu scopul de a face mișcare și de a strânge fondurile necesare unui băiețel de 8 ani din Giarmata, diagnosticat cu Tetrapareză Spastică severă. Evenimentul organizat in 2021 și-a propus să strângă suma de 3.500 EUR pentru cea de-a patra intervenție chirurgicală a lui Cristian, care va avea loc în străinătate. Implicarea comunității Giarmata a însemnat strângerea unei sume de peste 10.000 EUR.

Pe 2 Iulie 2022 oamenii idn Giarmata sunt chemati din nou la miscare.
Flavius Ilioni Loga, Asociația LOGS, organizator: „În 2022 continuăm mișcarea și mobilizarea pentru proiectele care cresc Giarmata. Ne mișcăm pe 2 Iulie pentru 4 proiecte care sprijină copii cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale, educația copiilor și protecția animalelor din Giarmata. Fiecare donație de participare (10 Ron pentru fiecare copil și 20 Ron pentru fiecare adult) împreună cu orice alte donații ajută direct comunitatea din Giarmata. „

Oameni de toate varstele sunt așteptați sa aleagă unul din cele 4 proiecte participante pe care să le susțină:

1. CES – Cine E Special iubește scoala – Scoală Gimnaziala Giarmata

2. Mișcăm inimi pentru copiii cu Sindrom Down – Asociația O șansă pentru o viață normală

3. Educație civică & Sterilizare câini și pisici – Asociația Animal Care Team

4. Ateliere pentru abilități de viață pentru copiii – Kids Club Giarmata

Evenimentul de miscare este organziat de LOGS Grup de Inițiative Sociale, Primăria Comunei Giarmata, CSC Millenium Giarmata și La Milu.
Claudiu Mihalceanu, primar Comuna Giarmata: „ Am văzut anul trecut cum o comunitate unită poate produce schimbare! Este ceea ce au demonstrat sutele de copii, părinți și bunici care s-au mobilizat anul trecut la „Giarmata în mișcare”, un adevărat succes, un model de unitate pentru o cauză nobilă! Ii incurajam pe locuitori din Giarmata și nu doar, și în acest an, să răspundă cu deschidere și bună credință la provocarea lansată de partenerii noștri de la Kids Club Giarmata!

Sportivi și oamenii de bine care vor sa susțină proiecte sociale sunt invitați sa ia parte la 6 ture de trotineta, bicicleta, role și alergat pentru toate varstele.

Turele de mișcare sunt:

1. Tură Trotineta + role 1 km pentru copii cu varsta între 7 – 12 ani

2. Tură pe Bicicleta 6 km pentru persoane cu vârsta peste 13

3. Mini tură de alergat 400 m pentru copii cu vârsta între 4 – 7 ani (alături de părinți)

4. Tură de alergat 1 km copii cu vârsta între 7 – 12 ani

5. Tură de alergat 4 km pentru persoane cu vârsta peste 13

6. Tură de alergat 8 km pentru persoane cu vârsta peste 13

Anul acesta se cauta 10 #Ambasadori_ai_Bunatatii pentru fiecare proiect. In total 40 de oameni de bine care să ajute organizațiile participante să strângă toți banii pentru proiectele din comunitate.

Diana Niculcea, Asociația O șansă pentru o viata normala: „Mișcăm inimi pentru copiii cu Sindrom Down este un proiect care și-a propus sa mobilizeze comunitatea din Giarmata pentru a strange 15.000 Ron pentru terapiile atat de necesare pentru 4 copii cu Sindromul Down de la noi din comuna. Este vorba despre 50 de ședințe de kinetoterapie, 50 de ședințe de logopedie, 20 de ședințe de intervenție psihologică și 25 de ședințe de înot terapeutic.

Scoala Gimnaziala din Giarmata prin proiectu CES – Cine E Special iubește școala își propune sa stranga suma de 26.000 Ron pentru asigurarea terapiei psihologice pentru 20 de elevi ai Școlii Gimnaziale Giarmata, deținători de certificat de cerințe educaționale speciale.

Un alt proiect participant în curs de strângere de fonduri este Educație civică – Sterilizare caini și pisici din comuna Giarmata propus de Asociația Animal Care Team Derulam care va derula activități de educație în comunitate și un program de control al populatiei canine și feline prin sterilizarea unui număr de pana la 100 de animale fara stapan din Giarmata. Se cauta donatori pentru a strange suma de 15.000 Ron

Și Kids Club Giarmata strânge donații pentru a ajunge la suma de 15.000 Ron pentru derularea de activități educaționale cu 25 de copii din Giarmata pentru a forma competențe de viață despre ecologie și natura, abilități de comunicare, interacțiune interculturala, arta și non-violenta printr-o tabără la munte si 10 întâlniri tematice.

În total cele 4 organizații participante isi propuna sa stranga suma de 10.000 EUR pentru proiecte sociale, educaționale și de protectie a animalelor la Giarmata În Mișcare pe 2 Iulie.

Proiectele sociale, înscrieri, cum poți deveni #AmbasadorDeFapteBune și toate informațiile aici: https://grupullogs.ro/giarmata-in-miscare

Distribuie acest articol Oficial Media
Share