Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Octavia Gheboianu – tinerii actori ai Teatrului Tony Bulandra

”Anul acesta festivalul Babel m-a surprins prin dinamismul și diversitate arătate. Îmi este greu să fac un clasament al spectacolelor, dar recunosc că am avut câteva reprezentații de suflet!”

Octavia Gheboianu

”Bahrain-ul m-a impresionat, sincer! O trupă tânără și ambițioasă care a muncit pe brânci. Rezultatul a fost de excepție! Piesa “Be a Statue” regizată de Jasim Ahmed a adus un strop din puterea și culoarea Orientului în cetatea târgovișteană. Actorul Sadeq Abdul Redha a jucat cu forța unui titan. Cameleonică interpretarea sa!

Bahrain și Bulgaria m-au impresionat

Însă punctul culminant pentru mine l-a reprezentat spectacolul teatrului Sava Ognyanov din Ruse, Bulgaria. Piesa lor ” O întâmplare ciudată cu un câine la miez de noapte” a fost balsam pentru sufletul târgoviștenilor care au aplaudat cu ochii în lacrimi. Viziunea ultramodernă a regizorului Boyan Ivanov s-a împletit perfect cu jocul curat si  candid al actorului Kaloyan Zhelev. Surpriza serii a fost micuța Lili – o cățelușă  părăsită care de pe stradă a ajuns direct în lumina reflectoarelor și a jucat rolul lui Sandy.

Babel Fast 12 și 13 iunie: Institutul Grotowski și conexiunile artei teatrului cu lumile subtile, nevăzute

La final, un spectator impresionat i-a oferit o a doua șansă adoptând-o! Satisfacția mea a fost cu atât mai mare, întrucât eu și colega mea Alexandra Postolache ne-am ocupat personal de delegația bulgară și de desfășurarea activităților ei.

Aștept cu nerăbdare următoarea ediție a festivalului Babel și sunt curioasă să văd ce ne rezervă astrele ținând cont că tema de anul viitor este SPAȚIUL!”, ne declară Octavia.

Teatrul Tony Bulandra

Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște este unul dintre cele mai importante teatre din România, având o tradiție bogată și o contribuție semnificativă la cultura locală și națională. Iată câteva lucruri de suflet despre acest teatru:

  1. Istorie și Nume: Teatrul poartă numele marelui actor român Tony Bulandra, recunoscut pentru talentul său excepțional și contribuția sa la teatrul românesc. Numele instituției este un omagiu adus unui artist care a influențat profund arta teatrală din România.
  2. Repertoriu Diversificat: Teatrul „Tony Bulandra” oferă un repertoriu variat, care include atât piese clasice, cât și contemporane. Acesta abordează o gamă largă de genuri, de la drame și comedii, la spectacole de avangardă și producții pentru copii.
  3. Festivaluri și Evenimente: Teatrul organizează anual Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului „Babel”, un eveniment cultural de mare amploare care atrage artiști și trupe din întreaga lume. Festivalul promovează diversitatea culturală și schimbul artistic internațional.
  4. Implicație Comunitară: Teatrul este foarte implicat în viața comunității din Târgoviște, oferind programe educative și ateliere pentru tineri. Acesta susține dezvoltarea culturală a orașului și contribuie la educarea noilor generații prin arta teatrală.
  5. Spațiu Modern: Clădirea teatrului a fost modernizată și oferă condiții excelente pentru desfășurarea spectacolelor. Sala de spectacole este dotată cu echipamente de ultimă generație, asigurând astfel o experiență de calitate atât pentru actori, cât și pentru spectatori.

Octavia Gheboianu despre ea însăși

Mă numesc Octavia-Maria Gheboianu și sunt actriță la teatrul Tony Bulandra din Târgoviște.  Am terminat artele spectacolului, secțiunea actorie la clasa Lilianei Pană în București, promoția 2022.

După un an de colaborare cu teatrul Tony Bulandra, din 2023 am început sa fac parte în mod oficial din colectivul său, iar asta mă bucură enorm.  Este o mare împlinire pentru mine.

Îi sunt recunoascătoare domnului director Mihai Constantin Ranin

Am muncit cu speranța că eforturile mele vor fi apreciate, iar domnul director Mihai Constantin Ranin a fost cel care a avut încredere în mine și mi-a oferit oportunitatea de a îmi construi o carieră treptat și cu grijă așa cum este cel mai bine să o faci într-o lume atât de zbuciumată și schimbătoare ca cea în care trăim. Îi sunt extrem de recunoscătoare dumnealui pentru că apreciază artiștii aflați la început de drum și susține tinerii.

Octavia Gheboianu – spectacole

În prezent joc în Tony Bulandra atât la copii cât și la adulți. Teatrul nostru are un repertoriu variat și bogat pentru publicul căruia ne dedicăm trup și suflet. Spectacolele în care mă puteți vedea sunt Steaua fără nume, Proștii sub clar de lună, Pop-Korn și Omul cel bun din Seciuan. Pe cei mici îi aștept cu drag la Regina Zăpezii, Căpcăunii, Păcală, Capra cu trei iezi, Cernozaurii, Motanul Încălțat și Gulliver- cea mai nouă premieră a teatrului de copii.

Dumnezeu merge de mână cu o inimă curajoasă

Sper din suflet ca teatrul să ajungă acolo unde trebuie cu fiecare reprezentație pe care o dăm. Să dea o povață celui ce știe că a greșit, un sfat celui ce așteptă îndrumare, o dezmierdare sau o încurajare persoanei din ultimul rând care a venit sfioasă și obosită la teatru, dar cu dorința sinceră de a fi, de a trăi cu noi!

Scott Johnston: ”Babel is a unique festival, I feel at home in Targoviste”

Mi-am ales o meserie grea, dar nobilă atunci când este practicată cu dragoste și respect. Mi-ar plăcea ca oamenii să înțeleagă că noi prin artă devenim căi de comunicare între două planuri. E nevoie de mult caracter ca să faci asta, dar Dumnezeu merge de mână cu o inimă curajoasă și îndrăznesc să spun că până acum și a mea a fost!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share