23/09/2021

Octavian Ursu a revenit în alb-violet. Ripensia – Politehnica 0-2 în ultimul test

Suntem încântaţi să anunţăm un „comeback” în alb-violet. Octavian Ursu a semnat pe un an de zile cu Politehnica!
Octavian Andrei Ursu s-a născut pe 15 noiembrie 1994, la Mediaș. Este un jucător de profil ofensiv şi poate acoperi mai multe posturi în „ultima treime” a terenului. A fost junior la Ardealul Cluj și „U” Cluj, pentru cea din urmă a debutat şi la seniori. A mai evoluat la Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Tg. Mureş, Olimpia Satu Mare, UTA şi Rapid. Pentru echipa noastră a mai jucat în returul ediţiei 2017-18 a Ligii 2, sub formă de împrumut de la „U”, şi a marcat cinci goluri în 13 apariţii în tricoul alb-violet. În ediţia 2020-21 a evoluat pentru arădeni pe prima scenă în stagiunea „de toamnă”, marcând un gol în 11 partide, apoi a activat în primăvară la Rapid, pentru care a înscris de asemenea o dată în 14 partide de Liga 2. Cu ultimele două formaţii la care a activat a reuşit accederea în primul eşalon!
„Mă bucur, am ales cu sufletul să mă întorc la Politehnica. Am avut şi alte oportunităţi, dar am decis că vreau să vin aici să joc. Chiar dacă pare puţin că sunt nebun să spun asta, îmi doresc să promovez! Dar, să o luăm treptat, prima dată să prindem play-off-ul, şi apoi să facem o figură frumoasă!”, Octavian Ursu
Ripensia – Politehnica 0-2, în ultimul test
Alb-violeţii au disputat astăzi la Gara Mică ultima partidă de verificare înaintea startului de campionat. Politehnica s-a impus cu 2-0 (2-0) în faţa concitadinilor de la Ripensia prin golurile marcate de Denis Radu şi Ioan Mera.
Radu, precum în alte teste, a deschis scorul, dar primul său gol putea veni în minutul 4. Acea reuşită a fost însă anulată pe motiv de ofsaid după ce şutul lui Axente a fost respins în lateral. Până la urmă a fost 1-0 din minutul 32, în urma unui contraatac. Denis Radu a trimis excelent în cros, pe jos, lângă bara din dreapta lui I. Rus. Scorul a fost majorat în al doilea minut al prelungirilor, la practic ultima fază a primei părţi, când lovitura liberă expediată de Ignea de lângă tuşă a fost reluată cu capul de Mera.
Scorul stabilit la pauză a fost şi cel final. Scutaru a fost înlocuit cu Moţiu după doar un sfert de oră din cauza unei accidentări (probabil întindere) iar Bocşan şi Serediuc au fost menajaţi azi din motive medicale. D. Benzar se alătură luni lotului alb-violet.
La jocul de azi au asistat circa 200 de spectatori.
Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile, Ignea, Radu, R. Rus, Zaluschi, Bîrnoi, Axente. Au mai intrat: Devenish-Meares – Moţiu, D. Andrei, Oct. Ursu, Oanea, Jurj, Hațegan, Gologan, Costea, Ehling şi Manea. Antrenor: Dorin Toma.

Ripensia: I. Rus – Morariu, Rogac, Lalič, Fridrich, Coulibaly, V. Macrițchii, Piftor, M. Ene, Rotea, Soković. Au mai intrat: Taras, Ţieranu, R. Stoica, Stoi, A. Macritchii, Vidrăsan, Mitrov, Golda.
„A fost ultimul joc amical înaintea meciului oficial cu U Cluj. Am arătat mai bine decât în celelalte jocuri, dar mai avem lucruri de pus la punct. Mai avem de integrat jucători în lotul nostru, unii au ajuns azi (n.r. Ursu), alţii vor ajunge luni (D. Benzar). Şi încet încet trebuie să ne reglăm relaţiile de joc, reperele, ca să arătăm mai bine la prima sau la primele etape (…) Vom încerca să aducem jucătorii la acelaşi numitor. Mai aşteptăm un junior şi un mijlocaş central defensiv, care, dacă nu vor veni, încercăm să ne acoperim cu ce avem şi, cât de cât, arătăm destul de bine la această oră”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.
Iată şi celelalte rezultate ale Politehnicii în amicalele din această vară:

Politehnica – Pobeda Star Bîşnov 4-1

Politehnica – Academia Politehnica 5-0

Politehnica – CSM Reşiţa 2-0

OFK Kikinda – Politehnica 2-0

Politehnica – CA Oradea 4-0

În prima etapă a Ligii 2 echipa noastră o va înfrunta pe “U” Cluj-Napoca în deplasare. Jocul a fost programat marţi, 3 august, de la ora 18.00 (va fi transmis în direct).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share