Oglinda, element de decor important în amenajarea casei

Pe lângă funcția practică pe care o au, mulți designeri folosesc oglinzile în diverse proiecte de amenajări interioare, și consideră că orice decor are doar de câștigat în urma unei oglinzi bine alese.

Oglinda

Tocmai de aceea, este foarte important să putem combina armonios decorațiunile de casă cu oglinzile, pe care eventual le putem folosi în mai multe forme, mărimi și chiar stiluri.

Totuși, pentru a-ți ușura sarcina sau eventual întregul proces de amenajare a casei cu ajutorul acestor elemente de decor, echipa Eventimag are câteva idei interesante pe care le poți aplica fără multe bătăi de cap. Le poți afla în rândurile ce urmează.

Cum folosim oglinzile pentru decor?

Mai întâi de toate, e important să înțelegi că acestea nu ar trebui folosite pur în scopuri funcționale, ci și ca elemente decorative pentru decor interior. De regulă, efectul unui spațiu mai mare este asigurat de faptul că imaginea este reflectată în acestea, reflexia poate lumina în mod natural o cameră întunecată dacă sunt îndreptate către o sursă de lumină, sau poate fi amplificată dacă este vorba de lumină artificială. De exemplu, în cazul unui hol sau a unei camere cu mai puțin spațiu, o oglindă poate fi o idee grozavă pentru a face să pară că ai mai mult spațiu.

Oglinda

Unde așezi oglinda?

Probabil primul gând pe care îl ai este în baie sau hol, însă nu înseamnă că doar aici sunt potrivite. O idee minunată este să le folosești în living, mai ales dacă nu ai un spațiu foarte grandios. Este recomandat să așezi oglinzi de perete paralel cu o fereastră sau o sursă de lumină pentru un efect de cameră mai luminos, sau pe un perete cu puțin mobilier.

Desigur, în hol avem fiecare câte o oglindă pentru a ne verifica hainele cel puțin o ultimă dată înainte de a ieși. De asemenea, este recomandat să pui o oglindă în hol, deoarece această cameră este de obicei întunecată și nu foarte spațioasă. Cel mai bine este să ai o oglindă lungă care să-ți permită să te vezi complet, dar dacă nu ai suficient spațiu, poți alege o latură pe perete și o așezi deasupra dulapului de pantofi.

Baia este o cameră în care toată lumea are o oglindă, oricât de mică nu ar fi. Însă, nu uita, oglinda, deși frumoasă, este capricioasă când vine vorba de murdărie, fapt pentru care orice semn, oricât de mic, va fi vizibil pe oglindă. Cu toate acestea, o oglindă decorativă mare este întotdeauna ceva frumos, mai ales când e vorba și de o baie spațioasă. Nu îți rămâne decât să o păstrezi curată.

Dormitorul este, de asemenea, un loc bun pentru a pune o oglindă, fie pentru rolul funcțional, fie pentru rolul decorativ. Aceasta oferă efectul unui spațiu mai mare, dar e de preferat să nu le așezi chiar în fața ușii. Ușa oglinzii dă impresia unei uși duble, deci este mai puțin spațiu.

Ei bine, cam asta ar fi despre oglinzi ca element de decor în amenajarea casei. Cu adevărat, sunt niște decorațiuni deosebite care pot schimba radical aspectul unei camere sau chiar al întregii locuințe. Nu știi unde le găsești? Te așteptăm la Eventimag, magazinul cu cele mai diverse accesorii și decorațiuni perfecte pentru casa ta. În afară de oglinzi decorative, aici mai poți găsi: flori decorative, panou pentru poze, mobilă de interior, măsuță de cafea și multe alte obiecte decorative. În plus, la noi găsești și decorațiuni pentru evenimente la prețuri accesibile, pentru orice gust și plăcere estetică!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share