Opoziția din Adunarea Națională a Franței a reușit eliminarea reintroducerii pașaportului sanitar

Opoziția din Franța a eliminat posibilitatea reintroducerii pașaportului sanitar la frontierele statului. Este prima înfrângere a Guvernului sprijinit de președintele Emmanuel Macron, după alegerile de luna trecută.

Opoziția din Franța, care adună atât partide de drepta cât și de stânga, a votat la unison împotriva unei prevederi din noul proiect de lege sanitară propus de guvern.

Respectivul articol se referea la posibilitatea reintroducerii pașaportului sanitar pentru cei care ar fi urmat să intre sau să plece de pe teritoriul francez în lunile următoare.

Oficial Media - Opoziția din Adunarea Națională a Franței a reușit eliminarea reintroducerii pașaportului sanitar
Oficial Media – Opoziția din Adunarea Națională a Franței a reușit eliminarea reintroducerii pașaportului sanitar

Adunarea națională a eliminat complet această prevedere din proiect. Presa internațională scrie este prima înfrângere suferită de executivul de la Paris, susținut de Emmanuel Macron.

În urma alegerilor parlamentare de luna trecută, tabară centristă a președintelui a pierdut majoritatea absolută în adunare.

Senat opoziția deține o majoritate covârșitoare, iar în ultimă instanță Adunarea Națională are ultimul cuvânt asupra unui proiect de lege.

În cazul proiectului de lege privind pașaportul sanitar stânga radicală – Franța Nesupusă (LFI) a votat alături de dreapta populistă, Reunirea Națională (RN) și Republicanii (LR) de centru-dreapta.

Este un model posibil pentru viitor pentru voturile din Adunarea Națională unde confederația centristă Ensemble (Împreună) care-l sprijină pe președintele Emmanuel Macron deține doar 250 din cele 577 de mandate (majoritate absolută).

europafm

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share