Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Oreste de Euripide, Premieră la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Teatrul Tony Bulandra Târgoviște vă invită, sâmbătă, 13 mai, de la ora 19.00 la PREMIERA spectacolului ORESTE de Euripide în regia lui Yiannis Paraskevopoulos.

 „Oreste”, o tragedie târzie a dramaturgului antic grec Euripide, prezentată pe scenă pentru prima dată în anul 408 î.Hr., continuă povestea lui Oreste după evenimentele din piesa lui Euripide „Electra”, pe când acesta caută să se elibereze de chinurile provocate de Erinii după uciderea de către el a mamei sale, și încearcă să obțină achitarea pentru fapta sa de către justiția pamânteana.

Traducător: Claudiu Sfirschi-Lăudat
Scenograf: Horațiu Mihaiu
Costume: Valentin Codoiu
Coregraf: Johanna Bodor
Compozitor: Manos Milonakis
Asistent regie: Mircea Silaghi
Regizor tehnic: Iulian Scarlat
Light Design: Adrian Dragomir
Distribuția în ordine alfabetică:

Ana CarablaisRadu Campean, Iulia Alexandra Dinu, Tache Florescu, Andrada FuscașFlorin GeorgescuAlex Iezdimir, Oana Marcu, Andrei Mărcuță, Cristian Olaru, Camelia Varga, Iulia Verdes,
Fiecare spectacol este un pretext pentru o întâlnire. O întâlnire cu un text excepțional, în primul rând și in al doilea rând cu oameni. Parteneri cu care vom descoperi secretele textului. Ceea ce face ca acest spectacol să fie deosebit este faptul că întâlnirea dintre noi toți pornește de la zero. Totul începe de la zero.” 𝗬𝗶𝗮𝗻𝗻𝗶𝘀 𝗣𝗮𝗿𝗮𝘀𝗸𝗲𝘃𝗼𝗽𝗼𝘂𝗹𝗼𝘀, regizorul spectacolului 𝙊𝙧𝙚𝙨𝙩𝙚
Actor și regizor de teatru, Yiannis Paraskevopoulos a absolvit Școala Superioară de Artă Dramatică a Teatrului Național din Grecia de Nord în 1993. În 1996 a fondat organizația teatrală Nees Morphes, în Salonic.

Yiannis Paraskevopoulos continuă să activeze ca artist polivalent, atât ca actor, cât și ca regizor, colaborând cu Teatrul Național al Greciei de Nord din Salonic, Teatrul Național Grecesc din Atena, Organizația Teatrală din Cipru și cu Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, unde a creat până în prezent: Romeo și Julieta (2005), Medeea (2006), Lysistrata (2013), Pescărușul (2015), Obsesii (2019). (tonybulandra.ro)

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share