„ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați alături de Comisia Europeană și Parlamentul European organizează în data de 19 septembrie 2022, Conferința „ORIZONT EUROPA – Oportunități de finanțare pentru cercetătorii și întreprinderile românești”.

Orizont Europa este principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, este unul dintre cele mai mari programe de cercetare și inovare din lume, cu un buget de 95,5 miliarde de euro. Facilitează colaborarea și consolidează impactul cercetării și inovării asupra dezvoltării, sprijinirii și implementării politicilor UE, ținând cont totodată de provocările globale.

„Ca instituție gazdă, suntem onorați de prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel precum și a Raportorului „Horizon Europe”, europarlamentarul Dan Nica, alături de reprezentanți ai DG Research, UEFSCDI, Ministerului Educației, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerului Economiei, a universităților și institutelor de cercetare din Romania, precum și antreprenorilor naționali și regionali”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu. „Scopul evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile pe care România le are de a beneficia de programul Orizont Europa, cum să folosească mai bine instrumentele de extindere disponibile, cum să participe la EIC și cum să crească participarea la partea de granturi. Totodată, agenții economici regionali, cercetătorii și directorii de instituții de cercetare vor interacționa cu specialiștii DG Research, UEFSCDI și cei guvernamentali pentru a stabili modalități eficiente de accesare a fondurilor europene și a granturilor în cadrul proiectelor de cercetare”, a declarat purtătorul de cuvânt și Prorector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Dr. Alexandru Nechifor. Conferința va avea loc la Teatrul Dramatic „Fani Tradini” din Galați, strada Domnească nr. 59, începând cu ora 13:00. Vizita comisarului european va continua la sediul administrativ al Universității, unde vor avea loc mai multe întâlniri de lucru și declarații de presă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share