Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Palatul Administrativ din județul Dâmbovița, în proces de modernizare integrată!

Palatul Administrativ din județul Dâmbovița, în care își desfășoară activitatea patru instituții la nivel județean – Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Instituția Prefectului Județului Dâmbovița, Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița și Direcția Județeană pentru Cultură Dâmbovița, va intra într-un proces de modernizare integrată. Acest obiectiv se va realiza printr-un proiect ce a fost aprobat în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. În acest scop, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat astăzi, 25 septembrie 2023, contractul de finanțare al proiectului de modernizare, alături de reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ca una dintre cele mai mari clădiri din județ, Palatul Administrativ este un obiectiv reprezentativ pentru municipiul Târgoviște. Construcția este amplasată în intravilanul municipiului Târgoviște, în zona centrală – Piața Tricolorului, nr. 1. În vârstă de peste 50 de ani, sediul administrativ are nevoie de lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare, astfel încât activitatea instituțiilor al căror sediu este în acest imobil să se realizeze în condiții de siguranță, în baza normativelor și legislației în vigoare.

Valoarea totală estimată a investiției este de 97.000.000 de lei. Din această valoare, suma de 94.400.000 de lei va fi finanțată de la bugetul de stat, iar 2.600.000 de lei vor fi asigurați din bugetul local.

Alcătuită dintr-un corp turn cu 9 etaje și un corp bară cu 4 etaje, Palatul Administrativ are suprafața construită la sol de 1.020 mp și suprafața desfășurată de 6.200 mp.

Modernizarea integrată a clădirii va consta în lucrări specifice de consolidare a structurilor ambelor corpuri – lucrări asupra fundațiilor, pereților și planșeelor, lucrări de instalații și echipamente aferente instalațiilor, lucrări pentru creșterea eficienței energetice, lucrări de modernizare a spațiilor interioare, care vor atrage reducerea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și lucrări de amenajare a parcării, spațiilor verzi, aleii pietonale și căilor de acces.

Cu prilejul semnării contractului de finanțare, președintele Corneliu Ștefan a spus: „Sunt deosebit de bucuros că astăzi am ocazia de a semna acest important contract de finanțare! Este un proiect ambițios, al cărui obiectiv echivalează cu o înnoire a imobilului-gazdă a patru instituții județene, care lucrează pentru cetățenii dâmbovițeni, și, în același timp, o clădire-simbol din viața Dâmboviței, și care, de mai bine de cinci decenii, își are un loc în istoria orașului și a județului nostru. Suntem conștienți de importanța acestui proiect și vom acționa permanent pentru ca obiectivele asumate prin contractul de finanțare să fie îndeplinite integral. Lucrările de modernizare proiectate se vor reflecta în calitatea serviciilor oferite cetățenilor dâmbovițeni, ceea ce, în final, echivalează cu o imagine superioară, a unei administrații publice județene moderne și deschise către viitor.”

 

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share