Papa Francisc a spălat picioarele mai multor migranți musulmani, creștini și hinduși în Joia Mare

papa2

Papa Francisc a spălat și sărutat picioarele a 12 persoane, femei și bărbați, musulmani, creștin-ortodocși, catolici și hinduși în Joia Mare, relatează Washington Post. Suveranul Pontif i-a numit pe toți „copiii aceluiași Dumnezeu” în gestul său de deschidere față de comunitatea musulmană, în contextul atentatelor de la Bruxelles, conform digi24.ro

Mai mulți refugiați au plâns când Papa Francisc a îngenuncheat în fața lor, le-a spălat picioarele cu apă sființă, le-a șters și le-a sărutat. Vaticanul a anunțat că patru femei și opt bărbați au făcut parte din ritual. Una dintre femei era o italiancă de religie catolică, care lucrează la centrul pentru refugiați și trei femei erau migrante creștine copte din Eritreea. Patru dintre bărbați erau catolici din Nigeria, trei erau musulmani din Mali, Siria și Pakistan și un bărbat era de religie hindusă și provenea din India.

La ritualul din Joia Mare au participat doar o parte din cei 892 de refugiați de la centrul pentru refugiați din Castelnuovo di Porto de lângă Roma. Cei care au venit au fost întâmpinați personal de Papa Francisc. La sfârșitul slujbei, Papa Francisc a salutat fiecare refugiat în parte, a făcut poze și a acceptat mai multe scrisori de la oameni.

„Toți, împreună: musulmani, hinduși, catoloci, copți, evangelici. Dar frați, copiii aceluiași Dumnezeu. Vrem să trăim în pace, integrați”, a spus Papa Francisc.

De asemenea, Papa Francisc a denunțat atentatele de la Bruxelles drept un „gest de război” al unor oameni „însetați de sânge”la centrul din Roma.

„Avem culturi și religii diferite, dar suntem frați și vrem să trăim în pace”, a spus Papa Francisc în fața migranților.

În Joia Mare, în credința catolică, preoții spală și sărută picioarele a 12 persoane, un ritual realizat de Iisus Hristos în urmă cu 2.000 de ani, înainte de fi crucificat. Gestul este unul de smerenie.

Papa Francisc a șocat mulți catolici, când în 2013, la câteva săptămâni după ce a fost ales, a încălcat regulile Vaticanului și a spălat picioarele mai multor femei și musulmani de la un centru pentru delicvenți juvenili. Regulile Vaticanului spuneau că doar bărbații putea lua parte la ritualul de spălare a picoarele, în amintirea celor 12 apostoli.

În februarie, Vaticanul a schimbat aceste reguli și acum „oamenii lui Dumnezeu” pot fi aleși pentru a participa la ceremonie.

Citeste si:

Papa Francisc: Bisericile care nu ajuta nevoiasii, sa plateasca taxe si impozite la fel ca o afacere

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share